Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Απάντηση στον Βουλευτή

όταν  οι  αριθμοί  ευημερούν  και  ο  λαός  πεινάει

Σε μία  μακροσκελέστατη συνέντευξη στον ρ/φ Prisma 91,6  ,ο βουλευτής του Νομού Θ. Καββαδάς μιλάει και από τις τσέπες του βγαίνουν εκατομμύρια.  Διαβάζοντας την ένας μη Λευκαδίτης θα πει ότι η Λευκάδα έγινε ή λίγο απέχει από το να γίνει Μονακό. Έχει λύση και λεφτά για όλα τα προβλήματα. Είναι ο Άη Βασίλης της Λευκάδας που ήρθε νωρίτερα από τον άλλο.

Η αμετροέπεια του πάει παρέα με έμμεσες απειλές εκφοβισμού κατά των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του δήμου ότι θα βρουν τον μπελά τους από  τις νομικές υπηρεσίες της NΟΤΙΟΝ ΑΕ.  Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις , διαβάζουμε ότι η ΝΟΤΙΟΝ κατέθεσε νέα προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που οδήγησε την ακύρωση των αποφάσεων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο για την παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου. Πρόκειται για βουλευτή πολύ μεγάλο λαγωνικό, αφού οσμίστηκε από μακριά τις κινήσεις της εταιρείας.

Από τα πολλά θέματα που θίγει στη συνέντευξη θα σταθούμε σε δύο. Για την υγεία – Νοσοκομείο  και  για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του τουριστικού περιπτέρου.

Στο ένα τρίτο  της συνέντευξης του μιλάει για τη δημόσια υγεία την ώρα που με το δεύτερο νομοσχέδιο έκτρωμα που ψήφισε και ο ίδιος, μπαίνει ταφόπλακα στο δικαίωμα του λαού για δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη. Ποια επιλογή θα μπορούν να έχουν ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, μία φτωχή οικογένεια που δεν θα μπορούν να αγοράσουν το εμπόρευμα υγεία όταν αυτή εξαρτάται από το πορτοφόλι.

Η ουσία του νομοσχεδίου είναι ένας ωμός εκβιασμός στους ασθενείς και το λαό.

«Η θα πληρώσεις ή δεν θα επιβιώσεις»,  τους δε γιατρούς τους στέλνει να κάνουν «πλιάτσικο» στις τσέπες των ασθενών τους προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Μιλάει για τα οικονομικά του Νοσοκομείου

  • Όταν οι εκπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων,  από μισό δις το 2020 έχουν αυξηθεί σε ένα  δις το   αύξηση100%
  • Όταν η δημόσια κατά κεφαλή δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα είναι δύο φορές χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ. (Eurostat, 2022).
  • Όταν το 35% των δαπανών για την υγεία προέρχεται από τα νοικοκυριά με τη μορφή αμέσων ιδιωτικών πληρωμών, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος των χωρών της ΕΕ είναι 15.4%. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι δαπάνες είναι συγκριτικά χαμηλές, αλλά και τα νοικοκυριά πληρώνουν αναλογικά πάρα πολλά για υγεία από το εισόδημά τους(OECD, 2022).

Στην ευημερία των αριθμών που αραδιάζει, απαντούν αποστομωτικά τα δεκάδες ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που έχουν «φυτρώσει» στην Πόλη. Απαντά επίσης με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στο θέμα του τουριστικού περιπτέρου κάνει τον αδιάφορο “ δεν έχω καμία θεσμική θέση σε αυτό”.  Ταυτόχρονα όμως  κινδυνολογεί για το τί συνέπειες θα υπάρξουν από προσφυγές της ΝΟΤΙΟΝ. Ο ίδιος είναι με την «ανάπτυξη»  και θέλει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία……(μεγάλη η χάρη του). Πρέπει λέει «να υπάρχει σεβασμός στο θεσμικό πλαίσιο και τους νόμους δηλαδή να τηρηθεί η νομιμότητα και να σεβαστούμε το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον».

Οι Νόμοι και το θεσμικό πλαίσιο στην περιοχή που η κυβέρνηση του, μαζί με τους ντόπιους υποτακτικούς θέλει να ιδιωτικοποιήσει είναι:

  1. περιοχή εντός ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου και είναι ζώνη απόλυτης προστασίας    

αδόμητη .

  1. οποιαδήποτε δόμηση στην περιοχή απαγορεύεται από την ΖΟΕ του σχεδίου πόλης.
  2. ολόκληρη περιοχή μαζί με τα δυο ιχθυοτροφεία είναι σε ζώνη Natura

 

Ποιος τα σέβεται όλα τούτα; Ούτε ο βουλευτής, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε όσοι προώθησαν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Τα γνωρίζουν όλοι τους, απλά   προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της Κυβέρνησης. Ο βουλευτής μας το λέει  ξεκάθαρα: «οι  ιδιωτικοποιήσεις είναι το DNA της παράταξης μου».  Ξεπουλάνε στο όνομα των επενδύσεων και της «ανάπτυξης» σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των κατοίκων και σε όφελος των ιδιωτών.

Τελειώνοντας τη συνέντευξη καταλήγει σαν άλλος Λουδοβίκος ΙΔ «μετά από μας το χάος».

Τρίζει η καρέκλα των άριστων και τρομοκρατούν τον κόσμο ότι αν χάσουν, θα χαθεί η πολιτική σταθερότητα, δηλ. η καρέκλα τους. Η απλή αναλογική οδηγεί σε  ακυβερνησία,  δηλαδή η ισότητα των ψήφων των πολιτών είναι κακό για τον τόπο!!!!!

Γι’  αυτό καλεί τους  πολίτες να χαρίσουν την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα κλέβει την ψήφο  όσων δεν την δώσουν, προκειμένου η Λευκάδα να παραμείνει στο δρόμο των έργων και της δημιουργίας….. Έργων που υπηρετούν την «γαλάζια» ανάπτυξη…. στον δρόμο των «πράσινων επενδύσεων» ….που θα φέρουν περισσότερα κέρδη στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

ΛΕΥΚΑΔΑ  19-12-2022

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights