Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουνίου 2023

«Όλοι για τη Λευκάδα»: Ανοιχτή Επιστολή στην Δημοτική Αρχή για την Απόφαση του ΣτΕ

Προς:

  • Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χ. Καλό
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στ. Ρόκκο
  • κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους που στηρίζουν την Δημοτική Αρχή

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στις 2.12.2022 δημοσιεύτηκε η απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Ο. Ε. και της Ε.Π.Ζ. των Δήμων.

Το ΣτΕ με σαφή τρόπο θεωρεί υπεύθυνη τη νομοθέτηση της κυβέρνησης που χωρίς κανένα λόγο «δημοσίου συμφέροντος» προέβη σε αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές ενέργειες που παραβίαζαν, εκ των υστέρων, κατάφωρα την εκφρασθείσα βούληση των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Επειδή η απόφαση του ΣτΕ είναι άμεσα εκτελεστή, το ΥΠ.ΕΣ υποχρεούται να προχωρήσει τάχιστα σε διαδικασίες για την ανασύνθεση αυτών των επιτροπών, αποκαθιστώντας έτσι τη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Μέχρι τότε σας καλούμε :

  1. Να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα συγκεκριμένα όργανα, αφού με τη τωρινή σύστασή τους δεν είναι νόμιμα συγκροτημένα. Είναι μεγάλος  ο κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους, μετά από προσφυγή ή άσκηση ελέγχου νομιμότητας και να δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις για τον Δήμο.
  1. Σεβόμενοι το θεσμικό πλαίσιο και τη συνταγματική τάξη, να παραπέμπετε τα θέματα των οικονομικών επιτροπών στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, σε αναμονή των ρυθμίσεων του ΥΠ.ΕΣ που μόνο με την επαναφορά των διατάξεων του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι μπορεί να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

Λευκάδα, 12/12/2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κων/νος Δρακονταειδής, Κων/νος Σέρβος, Θανάσης Περδικάρης

Λάκης Χαλικιάς, Χρήστος Γληγόρης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων & Αντιπεριφερειαρχών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλληνίας, κ. Κουρής Σωτήριος,  Ζακύνθου, κ. […]

Ο Περιφερειάρχης αρνείται την συζήτηση για την δολοφονία με το βλέμμα στην θεωρία των «δύο άκρων» και στις …ψήφους της ΧΑ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Επικεφαλής: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος www.thodoros.gr  anasa.ionia@gmail.com   info@thodoros.gr Ο Περιφερειάρχης αρνείται την συζήτηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights