Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Παραδόθηκε στους δημότες η Νέα Πλατεία στο Σπαρτοχώρι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας πλατείας, στον οικισμό Σπαρτοχωρίου. Ένας ακόμα υπέροχος χώρος, ελεύθερος για όλους παραδίδεται από την Δημοτική Αρχή στους δημότες.

Το 2017 επιλύσαμε μια δύσκολη κατάσταση, η οποία είχε δημιουργηθεί μεταξύ του Δήμου μας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου από το 2008 και αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στην συνέχεια.

Με την υπ΄ αριθμ.1129 15/02/2018 απόφαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το κτίριο, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου, κρίθηκε τελεσίδικα διατηρητέο.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις ανάδειξης αλλά και η συνολική ανάπλαση της πλατείας δίνουν νέα πνοή στην καθημερινότητα του οικισμού. Στόχος μας ήταν η ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής, ώστε να καταστεί ελκυστική τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της. Το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε σημαντικά προβλήματα επί σειρά ετών, θα πληρεί πλέον τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου ο χώρος να είναι προσβάσιμος σε όλους.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου

Παύλος Δάγλας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights