Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Αγκυροβόλιο Βασιλικής όπως λέμε “γεφύρι της Άρτας”

Νέες ζημιές,  ξανά-μανά επιτροπή εκτίμησης   ζημιών ,κόκκινη κάρτα  και πιθανή απένταξη m επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο Λευκάδας

Όπως ανέφερε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σολδάτος:

“εξαιτίας μιας κακοκαιρίας του γνωστού νότια με αέρα 7 και 8 μποφόρ επλήγη για άλλη μία φορά το πολύπαθο τουριστικό αγκυροβόλιο της Βασιλικής.

Συγκεκριμένα  στο δυτικό κομμάτι του υπήνεμου μώλου, στο κομμάτι που σταματάνε τα τσιμέντα και ξεκινάνε τα πλωτά, το οποίο αποτελείται περίπου από 6 πλωτές εξέδρες με σκοπό το στοπ του δυτικού αέρα επλήγησαν από την κακοκαιρία, έσπασαν οι αγκυρώσεις, ένα άλλο κομμάτι αιωρείται και η παραλία γέμισε από τα υπολείμματα φελιζόλ.

Θέλω να θέσω στο σώμα πώς για ακόμα μία φορά πώς προκύπτει πώς το έργο αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην είσοδο του και συγκεκριμένα στο νοτιά κάτι που έχει συζητηθεί και από αυτήν και την προηγούμενη δημοτική αρχή και πρέπει άμεσα να προσανατολιστούμε στο να γίνει νέος σχεδιασμός και να σταματήσει αυτή η ιστορία.

Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε όταν ο καιρός το επιτρέψει να ξεκινήσει η αποκατάσταση της βλάβης από την εταιρεία και σε τι βαθμό ενδεχομένως αναλογεί σε μας σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ζημιές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία Μπάλος από πέρυσι για την αποκατάσταση τους.”

Την σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Λευκάδας ο οποίος ανέφερε ότι:

“την Παρασκευή θα πάω στην Κέρκυρα καθώς εκεί υπάρχει η επιτροπή παρακολούθησης εκτός από το ΕΣΠΑ 2021-2027 που αναφέρθηκε και για το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, καθώς έχουν χτυπήσει ηχηρές καμπάνες και έρχονται και εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο του Αγκυροβολίου.

Πρόκειται για ένα έργο γέφυρα από το ΕΣΠΑ 2007-2013, τελειώνει το 2023 και η τρέχουσα προγραμματική περίοδος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε και να έχει παραληφθεί να υπάρξουν τεράστια ζητήματα καταλογισμού προς τον Δήμο Λευκάδας.

Αυτό το λέω γιατί η περιφέρεια η οποία το χρηματοδοτεί δεν θέλει να ακούσει τίποτε άλλο, τόσο για τη μελέτη την οποία έχουμε ζητήσει, όσο και για το ζήτημα της μεταφοράς της γραμμής εάν δεν κλείσει το κυρίως έργο.”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Ας αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης και να το κρίνουμε συνολικά. Δεν καταλαβαίνω την συζήτηση για την ζεύξη όταν έχει επιλεγεί η οριστική λύση της υποθαλάσσιας”

Στο απογευματινό μαγαζίνο του Prisma 91,6 με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη σχολίασε τοπική επικαιρότητα ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης. Αναφορικά […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights