Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Πύραυλοι στην Πολωνία: Ουκρανικοί, αλλά η Ρωσία φταίει που κατευθύνθηκαν δυτικά αντί ανατολικά! Ένας ψυχίατρος ή ο Julian Assange θα ήταν χρήσιμος;

Πώς γίνεται όχι ένας, αλλά δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι να καταλήγουν σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της προέλευσης των βαλλιστικών πυραύλων που σκόπευαν να καταρρίψουν;

Λίγες ώρες μετά το συμβάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν ρωσικοί, αλλά ουκρανικοί και ότι εβλήθησαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Ακολούθησε η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έσπευσε να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους»: «Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν φταίει η Ουκρανία. Η Ρωσία φέρει την τελική ευθύνη, καθώς συνεχίζει τον παράνομο πόλεμο κατά της Ουκρανίας.»

Βέβαια, εντός της Νατοϊκής «ειλικρίνειας» δεν ακούστηκε λέξη για τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για το πώς και γιατί οι πύραυλοι κατέληξαν στη δύση αντί στην ανατολή.

Ούτε και ζητήθηκε η προσκόμιση των αναφορών του ουκρανικού στρατού που επικαλέστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με βάση τις οποίες δήλωσε ότι πιστεύει ότι ήταν ρωσικοί, με συνέπεια να φτάσουμε ένα βήμα πριν τον παγκόσμιο πόλεμο.

Όμως, αυτό που πέρασε στο δυτικό κόσμο από το συγκεκριμένο «ατύχημα» δεν είναι η κάλυψη του Ζελένσκι και των αιτιών της αλλοπρόσαλλης κατεύθυνσης των πυραύλων από τις ΗΠΑ και τους Νατοϊκούς συμμάχους.

Αλλά η παρουσίαση του Ζελένσκι ως ανεξάρτητου ηγέτη, άρα η αποδόμηση της άποψης ενός Ζελένσκι-αχυρανθρώπου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μάλιστα εκβιάζει την εμπλοκή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Μα το κυριότερο, η ανάδειξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ως φωνής σύνεσης και λογικής, καθώς και ως ψύχραιμης, φιλειρηνικής δύναμης που αποσόβησε τα χειρότερα.

Εικόνες που «προέκυψαν» μέσα από ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στο πολεμικό πεδίο και συνεπώς ενισχύουν με πειστικό τρόπο την επιρροή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στις δυτικές κοινωνίες και επομένως την αποδοχή τυχόν μελλοντικών τους στρατιωτικών αντιδράσεων.

Ίσως, ένας ελεύθερος Τζούλιαν Ασάνζ να φώτιζε περισσότερο κάποιες πτυχές όχι μόνο των πυραύλων που έπεσαν στην Πολωνία, αλλά και της ανατίναξης των αγωγών Nord Stream 1 και 2, καθώς και των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Oι αγωνιστές για την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου.

Ρωσία-Πούτιν: Οι κακοί που απειλούν την ανθρωπότητα με πυρηνικό πόλεμο.

Όπα.

Και δύο «παράπλευρες απώλειες», σύμφωνα με το Νατοϊκό επιχειρησιακό λεξικό.

Οι συνέπειες δύο πυραύλων που κατευθύνθηκαν αντίθετα από τη θέση των στόχων τους …

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 18η Νοεμβρίου 2022

www.eksadaktylos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights