Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Τις εξελίξεις με το τουριστικό περίπτερο στο κάστρο σχολίασε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6.

“Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξη που έχει πάρει το όλο ζήτημα, γιατί νομίζω ότι έχει στραβώσει πολύ και έχει πέσει πολύ παραπληροφόρηση.

Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη, γιατί συζητάμε από καιρό την εξέλιξη στο τουριστικό περίπτερο, όλοι θέλαμε κάτι να γίνει στην περιοχή, καθώς η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι απαράδεκτη.

Όπως γνωρίζεις εγώ από θέσεως είμαι υπέρ της δημόσιας χρήσης. Εφόσον όμως αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν μία διαδικασία από το 2017, πώς ξαφνικά κατάφεραν και την άδειασαν  έτσι;

Νομίζω ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου επιθυμούσε αυτή την επένδυση ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου είχε δοθεί.

Μάλιστα τη διαδικασία είχε ξεκινήσει το 2017 ο κύριος Δρακονταειδής και δεν ξέρω πώς ξαφνικά πήρε τέτοια τροπή το ζήτημα καθώς περίμενα να γίνει η επένδυση και ότι κάτι θα αλλάξει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, όσο και ο κύριος Δρακονταειδής έκαναν πίσω, καθώς υπήρχε μία ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

“Δεν ξέρω εάν και η εταιρεία ήθελε να προχωρήσει, καθώς δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτή η επένδυση ήταν συμφέρουσα για αυτήν.

Μάλιστα όπως σου έστειλα μία απόφαση της αποκεντρωμένης από τη διαύγεια, κάποτε όταν είχαν βγει οι όροι διακήρυξης είχε κάνει και προσφυγή για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Αναφέρομαι στο διαγωνισμό για την ενοικίαση του τουριστικού περιπτέρου. Η εταιρεία αρχικώς ενδιαφερόταν για το κτίριο του ΤΑΟΛ. Τότε είχε μπει σφήνα η άλλη εταιρεία Papas Oil, για αυτό η εταιρεία μπήκε σε αυτή τη διαδικασία.

Όλη αυτή η ιστορία με το κάστρο έχει ένα πολιτικό κόστος. Ή δέχεσαι και το παίρνεις ή το αφήνεις.

Όλες οι αποφάσεις που δεν έχουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην κοινωνία έχουν πολιτικό κόστος, όμως για αυτό είσαι δήμαρχος για να παίρνεις αποφάσεις.

Θεωρώ όμως ότι πρώτος τορπίλισε την διαδικασία Θοδωρή Σολδάτος, που βγήκε στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας πως δεν υπάρχει δρόμος, ενώ από τους όρους διακήρυξης δεν απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία.

Ο ίδιος συνέχισε έναν ντορό που είχε δημιουργηθεί και έδωσε πάτημα σε όσους δεν θέλουν την επένδυση να κερδίσουν έδαφος και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα.

Για μένα ο δήμαρχος Λευκάδας έπρεπε να συνεχίσει τη διαδικασία.

Για εμένα το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση και δεν πρέπει καθώς μονοπωλεί την Λευκάδα αυτό το ζήτημα υπάρχουν άλλα τα οποία είναι πιο σοβαρά και τα οποία δεν προχωράνε καθόλου.

Εγώ κατά καιρούς έχω κάνει σοβαρή κριτική στον πρόεδρο του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Σπύρο Καρβούνη, όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει απόλυτο δίκιο και εγώ ταυτίστηκα με την συνέντευξή του.

Δεν είδα να μας λέει κάτι το παράλογο, απλά υπήρχε μία τέτοια βούληση για να ενοικιαστεί το τουριστικό περίπτερο, υπήρχε ένα πολιτικό κόστος το οποίο είχε πάρει ο προηγούμενος δήμαρχος και το συνέχισε ο νέος δήμαρχος, γιατί ο δήμος έχει συνέχεια.

Βέβαια Εγώ αν ήμουν ο κύριος Καρβούνης θα είχα παραιτηθεί γιατί νιώθω ότι με άδειασε ο κύριος δήμαρχος.

Υποτίθεται ότι ο κύριος Καρβούνης πήρε αυτή τη θέση γιατί είχε αυτές τις απόψεις και τις εξέφρασε, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος αλλά αυτές είναι οι απόψεις του και βάσει αυτών των απόψεων μπήκε σε αυτή τη θέση για να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

Τώρα ξαφνικά του λένε ότι πρέπει να αλλάξει, επαναλαμβάνω ότι κάποιος πρέπει να πάρει το βάρος μιας πολιτικής απόφασης.

Αναφορικά με το τι πιστεύει η κοινωνία για το ζήτημα αυτό θα το φανερώσει η επόμενη ημέρα των εκλογών.

Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη τα θέματα τα οποία μένουν πίσω στη Λευκάδα είναι τα γνωστά τα οποία ασχολούμαστε συνέχεια.

“Μιλάμε για το ζήτημα της αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού, ζήτημα σκουπιδιών και ανακύκλωσης. Σοβαρό ζήτημα επίσης είναι η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και της εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Περίθαλψης με τα απογευματινά χειρουργεία. Εάν δεν θα έχεις χρήματα θα πεθείνεις…

Δεν μπορεί εν μέσω καλοκαιριού να έχουμε πάλι φωτιά στο σκουπιδότοπο και να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί η ιστορία.

Ας κάτσει κάτω ο βουλευτής, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης να λύσουν αυτό το ζήτημα καθώς διαιωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Δεν μπορεί να συζητάμε για μεγαλύτερες επενδύσεις όταν δεν έχουμε λύση την ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, όταν δεν υπάρχουν πάρκινγκ, αυτά είναι τα βασικά.

Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το τουριστικό περίπτερο.

Τους ενοχλεί που το τουριστικό περίπτερο θα πάει σε ιδιώτη, δεν τους ενοχλεί που η Μαρίνα στο Βλυχό θα δοθεί σε ιδιώτη, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η ανάλογη υποδομή.

Θα φρακάρουμε κυκλοφοριακά, δεν θα έχουμε πού να πάμε τα σκουπίδια μας.

Όλοι μας είμαστε υπέρ της ανάπτυξης όμως πρώτα πρέπει να λύσουμε τα βασικά.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσο μεγάλη κριτική για την αναμόρφωση της πόλης και όλοι φωνάζουν.

Πρόκειται για ένα έργο ΕΣΠΑ και γίνεται με κάποιες μελέτες. Αποκλείεται να μη γίνει κάτι καλό, κάτι θα αλλάξει στη Λευκάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε όλα.

Έχουν περάσει 20 χρόνια και μιλάμε για την ανάπτυξη. Αν μένουμε μόνο στις συζητήσεις δεν γίνεται τίποτα πρέπει να υπάρχει και ένα αποτέλεσμα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights