Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Στις τρεις το ξημέρωμα υπερψηφίστηκε κοινή πρόταση Καλού-Σολδάτου για το Τουριστικό Περίπτερο.

Το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το με αριθμό Πρωτοκόλλου 2014 της 31-10-2022 πόρισμα, εκφράζει την θέση ότι εν όψη των διαπιστώσεων της ομάδας εργασίας, ότι η εγκεκριμένη μελέτη παραβαίνει τους όρους της με υπ’αρίθμ πρωτοκόλλου 1469/2007 διακύρηξη το δημοτικό λιμενικό ταμείο οφείλει:

Α. Να ανακαλέσει της υπ’ αριθμό 10/2020 και 22/2021 αποφάσεις του.

Β. Να αποφασίσει αν μετά την ανωτέρω ανάκληση εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας, ή συντρέχει νόμιμος λόγος να κυρηχτεί η διαγωνιστική διαδικασία άγονη.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνστικής διαδικασίας να κινήσει κατ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων προκειμένου να κυρηχτεί η διαγωνιστική διαδικασία έκπτωτη.

Στο σημείο αυτό και στην προσπάθεια να υπάρχει μια κοινή απόφαση υπήρχαν διαφορετικές απόψεις με την παράταξη Δρακονταειδή που τελικά έκαναν  διαφορετική πρόταση.

Στην παρέμβαση του ο Θοδωρής Σολδάτος, διευκρίνισε πως την τελική απόφαση και την τελική ευθύνη έχουν τα μέλη του Δημοτικού λιμενικού ταμείου.

3) Σε περίπτωση που κριθεί ότι εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας να κινήσει σε εφαρμογή των κείμενων διατάξεων τη διαδικασία ώστε  να κηρυχθεί η πλειοδότρια  εταιρεία έκπτωτη».

Το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι καταλυτικές με το βλέμμα να είναι στραμμένο στο δημοτικό λιμενικό ταμείο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής, ενώ αναμένεται η κορύφωση της δικαστικής διαμάχης από την εταιρία Notion, καθώς και η αντίδραση του προέδρου Σπύρου Καρβούνη ο οποίος βρέθηκε στο κάδρο της χθεσινής συζήτησης αρκετές φορές

πηγή :lefkadatoday.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights