Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 16:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Λευκαδίτες Λευκαδίτισσες

Σας καλούμε σε συγκέντρωση στο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο που συζητιέται το θέμα του Κάστρου, να πιέσουμε για να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησης της περιοχής και να δηλώσουμε την απαίτηση των λευκαδίτικου λαού για την αξιοποίηση της περιοχής προς όφελος των λαϊκών αναγκών, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών. 

Η περιοχή του Κάστρου είναι ένας χώρος που ο λαός της Λευκάδας, η νεολαία επισκέπτεται για αναψυχή, για ανάπαυση, για να κάνουν το μπάνιο τους ελεύθερα.

Επίσης, αποτελεί μέρος του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Αγίας Μαύρας και η αλλαγή χρήσης με την επιχειρούμενη παραχώρηση σε ιδιώτη θα αλλοιώσουν σίγουρα το χώρο. Η αλλοίωση συμπληρώνεται και με την πώληση σε ιδιώτη του κτιρίου του «ΤΑΟΛ» Είναι δηλωμένα τα σχέδια δημιουργίας μιας μεγάλης τουριστικής υποδομής στην περιοχή.

Η εγκατάλειψη τόσα χρόνια της περιοχής, βαραίνει τόσο αυτούς που τόσα χρόνια διοικούσαν το δήμο, όσο και τις κυβερνήσεις τους που προώθησαν την πολιτική εμπορευματοποίησης τέτοιων χώρων. Τα εκατομμύρια βρίσκονται πολύ εύκολα όταν πρόκειται για την κερδοφορία των λεγόμενων επενδυτικών έργων που επιδοτούνται απ’ τη φορολογία που πληρώνει ο λαός σε αντίθεση με το όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες. Η σωτηρία της περιοχής δεν θα έρθει με την ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

ΤΩΡΑ απαιτείται λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση για:

  • Καμία ιδιωτική εκμετάλλευση της περιοχής και της παραλίας
  • Να προχωρήσει ο Δήμος στην συντήρηση και ανάπλαση του χώρου για την εξυπηρέτηση των λουόμενων διασφαλίζοντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περιοχής και προστατεύοντας και την αρχαιολογική φυσιογνωμία της περιοχής.
  • Παρόμοια να αξιοποιηθεί το παλιό οινοποιείο του «ΤΑΟΛ» ως χώρος της τοπικής ιστορίας και της αγροτικής δραστηριότητας του νησιού.

 

Καμιά μετατροπή σε ιδιωτικό χώρο, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν. Απαιτούμε δημόσιους και δωρεάν ελεύθερους χώρους με υψηλές προδιαγραφές που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες σε αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν ότι όταν ο λαός θέλει, τότε μαζικά και αγωνιστικά μπορεί να εξαναγκάσει να ανατραπούν σχεδιασμοί που υπονομεύουν το μέλλον του.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 4μμ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

ΛΕΥΚΑΔΑ 1-11-22

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το 2014 “Έτος της Επτανήσου” και έκδοση σειράς γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ για την 105η επέτειο της Ένωσης

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εμείς, – Οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σύλλογοι των Επτανήσων που κατ’ έτος συνδιοργανώνουμε και συνεορτάζουμε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights