Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

θερμά συγχαρητήρια στον δήμαρχο Λευκάδας για τα δωρεάν μαθήματα δημοκρατίας

Με αφορμή τις κοινωνικές αντιδράσεις για την ενοικίαση του Τουριστικού Περιπτέρου

Άψογος χειρισμός ενός σοβαρού ζητήματος που επί της ουσίας ανέλαβε να διεκπεραιώσει  τυπικά ως ειλημμένη απόφαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κοινώς κληρονόμησε ως συμβατική υποχρέωση από τους προηγούμενους.

Μια τυπική διαδικασία η οποία θα είχε ολοκληρωθεί, εάν δεν “κονταροχτυπιούνταν ” οι δύο εμπλεκόμενες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο δήμαρχος Λευκάδας λίγο πριν την δύση της θητείας του κι έχοντας βλέψεις για την νέα σε ένα χρόνο από σήμερα, είδε την “μπανανόφλουδα” που τεχνηέντως  του έβαλλαν εμπρός στα πόδια του κι όχι μόνο δεν την πάτησε , αλλά με άκρως επιδέξιους ελιγμούς την έσπρωξε για τον επόμενο  να την πατήσει…

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Θοδωρής Σολδάτος κράτησε αποστάσεις από την ενοικίαση(όπως εξελίσσονταν), όσο και ο Βουλευτής Θανάσης Καββαδάς , έσπρωξαν την “καυτή πατάτα”  πιο δίπλα κι άφησαν την πολιτική στέγη , τον πρόεδρο  του Λιμενικού Ταμείου(να θυμίσουμε ότι είχε  υποβάλλει άτυπη παραίτηση για άσχετο θέμα, το είχαμε γράψει τότε και μας διέψευσε) και τον Μπάμπη , να “βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά”

Κι επειδή κι ο πρόεδρος  βρίσκεται σε διακοπές από καιρό (εξηγήσαμε παραπάνω), τον “σταυρό” βρέθηκε να σηκώνει ο δήμαρχος! Ο οποίος καλώς κι ορθώς έπραξε , συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο και όποιος ήθελε μπορούσε να εκφέρει την άποψη του,  χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις ούτε προς την εταιρεία, ούτε προς τον (μη αιρετό) πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Βλέπετε ούτε κι εμείς μπαίνουμε στην διαδικασία να τους ονομάσουμε γιατί θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και δεν μας νοιάζει. Δεν τους κάλεσε , αλλά και δεν τους απέκλεισε, θα μπορούσαν να πάνε όπως πήγαν και είμαστε σίγουροι και την Τετάρτη θα ξαναπάνε τόσοι επώνυμοι κι ανώνυμοι πολίτες.

Ο δήμαρχος λοιπόν εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, δηλαδή οι εκλεγμένοι από τον λαό, την απόφαση την έστειλαν στην Αποκεντρωμένη κι ο δήμαρχος υλοποιεί την Τετάρτη , μια απόφαση που  το πόσο ισχυρή θα είναι, αποδεικνύει πόσο ισχυρή σήμερα είναι η δημοκρατία μας. Πέραν όμως της όποιας εταιρείας αμφισβητεί την λαική ετυμηγορία, πέραν της διορισμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι λυπηρό να τίθεται εν αμφιβόλω απόφαση δημοτικού συμβουλίου κι από ενεργούς πολίτες δημοκράτες, γιατί είναι άλλο πράγμα να είσαι υπερ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι άλλο πράγμα η καταστρατήγηση της πλειοψηφικής απόφασης ενός Δημοτικού Συμβουλίου!

Μπράβο λοιπόν στον δήμαρχο Λευκάδας  που συντονίστηκε με την κοινωνία και τους δημότες  του , ας δώσει πίσω  την από 2018 (χαμένη)  ευκαιρία στους δημότες ν΄αποφασίσουν για την τύχη της Δημοτικής Περιουσίας , αυτή είναι η μοναδική οδός που οδηγεί σε μία δεύτερη θητεία!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παύλος Δάγλας : Οι σύμβουλοι που δεν έρχονται να ψηφίσουν την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος στερούν έργα 673.000 από το Μεγανήσι

Μεταξύ αυτών  και την μεταφορά των σκουπιδιών στην Βλαχέρνα Αγαπητοί συμπατριώτες , σας παρουσιάζουμε την πρώτη αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τεχνικού Προγράμματος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights