Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Ιουνίου 2023

Νοσοκομείο: Ακόμα ένα αίνιγμα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ

Δηλώσεις, διαβεβαιώσεις αλλά και εξ Αθηνών διαφορετικές τοποθετήσεις αναφορικά με το νοσοκομείο της Λευκάδας. Το ρεπορτάζ είναι πλήρες και το γνωρίζουμε όλοι .

Μάλλον δεν είναι αλήθεια όσα μας διαβεβαιώνουν ή όσα παρουσιάζουν σαν αποτέλεσμα μελετών. Ένα απ τα δύο θα συμβαίνει. Η νοσοκομείο 120 κλινών θα κάνουν σύμφωνα με την μελέτη  ή Κ Υγείας. Και τα δύο μαζί, αποκλείεται. Εν τω μεταξύ η  προσπάθεια κάποιων να τα μπερδεύουν πέφτει στο κενό και δεν συμβαδίζει τουλάχιστον με την νοημοσύνη της κοινωνίας μας. Και πιο πολύ δεν συμβαδίζει  με τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού του υπάρχοντος νοσοκομείου(θεμελιώθηκε το 1964) ,που πράγματι πασχίζουν  να μη διαλυθεί το νοσοκομείο αλλά αντίθετα να παρέχει περίθαλψη και φροντίδα.

Δεν μπορεί , πάντως- μετά το ΤΕΙ- ένα ακόμη σημαντικό θέμα για την Λευκάδα να γίνεται μπαλάκι εντυπώσεων ή στρουθοκαμηλισμού ή ακόμα και επικοινωνιακό κυβερνητικό τρυκ. Η κοινωνία απαιτεί  ξεκάθαρες κουβέντες από κάθε αρμόδιο για να πάψει η Λευκάδα να βρίσκεται στην λήθη .

Οι πάντες απαιτούν  λύση ξεκάθαρη τώρα, χωρίς πισωγυρίσματα , ώστε να στελεχωθεί άμεσα  το υπάρχον νοσοκομείο( δεν έχει π.χ. καρδιολόγο..), να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του που έχουν εγκαταλειφθεί , να συμπληρωθούν τα κενά σύμφωνα με τον οργανισμό του και εφόσον υπάρχει βούληση και χρήμα να γίνει  ένα νέο νοσοκομείο όπως έχει σχεδιαστεί κι όχι όπως αναγγέλλεται η Αθήνα, δηλαδή όχι σε  Κ.Υγείας.

Θα πρέπει όλοι να αναλογιζόμαστε ότι σε μια τουριστική περιοχή με τα απρόοπτα σε φούλ σαιζόν , σε μια περιοχή με γηράσκοντα πληθυσμό, σε μια περιοχή με προβλήματα σεισμών, δεν παίζουμε με τα λόγια αλλά ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας, στοχεύουμε, κάνουμε συμμάχους  και επιτυγχάνουμε αυτό που θέλουμε.

Δηλαδή – όπως γράφει στην ανακοίνωσή του και ο ιατρικός σύλλογος Λευκάδος αλλά και πολλοί άλλοι φορείς- ένα νοσοκομείο που να έχει γιατρούς και προσωπικό και να παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπινες συνθήκες.

Μέχρι τότε όμως , μέχρι να γίνει νέο νοσοκομείο θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι στην στόχευση του σήμερα που είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος  και η πλήρωση των κενών ώστε να παρέχει προστασία στην υγεία των κατοίκων.

Παναγιώτης Σκληρός

ΥΓ. Επειδή κάπου διάβασα ότι ούτε απ έξω από το νοσοκομείο δεν περνάω, πληροφορώ τον κάθε.. καλοπροαίρετο, ότι επέλεξα να γεννηθούν και τα δύο μου παιδιά σ αυτό το νοσοκομείο, έκανα ο ίδιος προγραμματισμένη εγχείρηση από τον αείμνηστο Χρ.Γείτονα και έχω κατ επανάληψη περιθάλψει τους γονείς μου σ αυτό το νοσοκομείο!!!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights