Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Οχτώ χρόνια και δεν αξιώθηκαν να φτιάξουν ένα φρεάτιο….

Χάνει κομμάτια από την διάβρωση , το κεντρικό κτίριο στον Άγιο Ιωάννη απ΄όπου υδρεύεται το Μεγανήσι

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το κτίριο της δεξαμενής   και ο αύλειος  χώρος  έμπροσθεν αυτής. Οι κεντρικές βάνες έχουν τοποθετηθεί στο χώμα και δεν υπάρχει κανενός είδους περίφραξης , με το χώρο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο στην Ουκρανία, παρά νησιού τουριστικού προορισμού που απευθύνεται σε  μεσαία και υψηλής εισοδηματικής τάξης επισκέπτες.

Βέβαια  την ίδια εικόνα συναντά κανείς και γύρω από την πανέμορφη ιστορική εκκλησία του Άη -Γιάννη , η οποία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάρα πολλές θρησκευτικές τελετές  με την εικόνα εκτός ναού στο περιβάλλοντα χώρο να είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

Επίσης για άγνωστους λόγους η περιοχή δεν εντάσσεται στους καλοκαιρινούς καθαρισμούς των εκάστοτε “εργολάβων” που αναλαμβάνουν τις παραλίες και δεν καλύπτεται συγκοινωνιακά  την Καλοκαιρινή περίοδο.

Παρότι σε όλους τους τουριστικούς χάρτες αναφέρεται ως παραλία, εντούτοις δεν τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με τις άλλες παραλίες του νησιού και δεν έχει εμπλουτιστεί με άμμο, όπως μαθαίνουμε ότι έχει συμβεί με άλλες παραλίες(;) του νησιού μέσω του δελτίου τύπου της αντιπολίτευσης.

Επίσης στην περιοχή υπάρχει  ένα καταπληκτικό μονοπάτι , το οποίο ενώ θα μπορούσε κάλλιστα ν΄ααδειχθεί και ν΄αποτελούσε  πρόταση για περιπατικό τουρισμό , εντούτοις παραμένει αναξιοποίητο.

Τέλος στη περιοχή υπάρχει ένας υπέροχος υγροβιότοπος ό οποίος είναι πραγματικός θησαυρός και ο οποίος  όχι μόνο δεν αναδυκνύεται, αλλά ούτε και προστατεύεται όπως του αξίζει.

Η αλήθεια είναι πως καιρό τώρα απέφευγα να γράψω σχετικά για να μην παρεξηγηθώ, αλλά  το μέρος που αποφάσισα να ζήσω  δεν  γίνεται να έχει τέτοια μεταχείριση από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και φυσικά ούτε και από την τωρινή. Κυρίως όμως   λογος που με εξανάγκασε είναι ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί εν δυνάμει δυσφήμιση και για το νησί.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights