Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αυξήσεις Δημοτικών Τελών προανήγγειλε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός

Σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται η Λευκάδα αλλά…ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στην Λευκάδα καταφεύγουν σε διακανονισμό για να πληρώσουν το ρεύμα!!!

Καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο  του ραδιοφωνικού σταθμού prisma 91,6 fm , βρέθηκε ο δήμαρχος Λευκάδας  σε μια συνέντευξη  όπου είχε την δυνατότητα να ενημερώσει για την πορεία των έργων της δημοτικής αρχής.

Συμπερασματικά  θα σταθούμε σε εκείνα που αναφέρθηκαν κι είχαν σημασία για εμάς , αλλά και σε κάποια που δεν αναφέρθηκαν  και τα κατατάσσουμε στα “υπό διερεύνηση”,  αναζητώντας εάν πρόκειται για παράλειψη ή σκόπιμη αποσιώπηση.

Είναι γνωστό πως  έχουμε αναφερθεί με άρθρα μας ουκ ολίγες φορές στην αναγκαιότητα της προστασίας του μικρού ιχθυοτροφείου, αλλά και του Αβλέμονα. Μάλιστα σε  προηγούμενη ραδιοφωνική συνέντευξη ο δήμαρχος Λευκάδας είχε αναφερθεί με περηφάνεια ότι η δική του δημοτική αρχή ενέταξε το  έργο  “Ήπιες, φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις στο μεγάλο ιχθυοτροφείο, (Αβλέμονας)” και ότι εγκρίθηκε και σύντομα θα οδηγηθεί προς υλοποίηση, όπως και ότι και το μικρό ιχθυοτροφείο  ήδη ενταγμένο και πλήρως χρηματοδοτούμενο σε Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό Πάρκο, βαίνει προς υλοποίηση.

Εντούτοις δεν μνημονεύθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη και σε συνδυασμό με την είδηση ότι ο βουλευτής Λευκάδας  επισκέφθηκε τα συναρμόδια υπουργεία για να συζητήσει εάν το έργο είναι συμβατό με την σχεδιαζόμενη υποθαλάσσια γέφυρα.

Με υπουργική απόφαση καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού-Λευκάδας και οι αρμοδιότητες του παρχωρήθηκαν σε έναν οργανισμό (ΟΦΥΠΕΚΑ) που αναμφίβολα βρίσκεται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της κυβέρνησης.

Επίσης την ίδια περίοδο σε όμορους νομούς της Λευκάδας και σε λίμνες υπό την πίεση της ενεργειακής κρίσης “στρώνονται” με πλωτά φωτοβολταϊκά τεχνητές και φυσικές λίμνες, μία τέτοια περίπτωση μας την παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία με δελτίο τύπου και υπό τον διακριτικό τίτλο :«Ανάπτυξη γαλάζιας οικονομίας για μια πράσινη Λευκάδα”

Και μολονότι ο δήμαρχος όπου θεωρεί ότι διάγει μια επιτυχημένη θητεία , άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος, είπε συγκεκριμμένα:

-“Όλα τα πράγματα θα γίνουν στην ώρα τους, το σίγουρο είναι πως αν διεκδικήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης από το Λευκαδίτικο λαό, που νομίζω πως όλες οι κινήσεις κατατείνουν σε κάτι να είστε σίγουρος ότι δεν προτίθεμαι να ζητήσω στήριξη από κανέναν πολιτικό φορέα.

Εντούτοις οι υπογραφές του,  καθορίζουν την πορεία και την τύχη του τόπου και των κατοίκων και δεν είναι άμοιρος πολιτικών  ευθυνών για την  αντιστρόφως ανάλογη (κατά δική του ομολογία) του αφηγήματος του “απέραντου του εργοταξίου”  οικονομικής ανέχειας των δημοτών .

Δηλαδή, πρέπει ν΄αντιληφθεί ότι την ίδια στιγμή που κάνει λογαριαμό με τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, του “Αντώνη Τρίτση” , του Ταμείου Ανάκαμψης κτλ, την ίδια στιγμή δηλώνει:

ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, λόγω της τεράστιας δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προβαίνουν σε διακανονισμούς στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουμε γίνονται μέσω αυτών των λογαριασμών. Αντιλαμβάνεστε πως όσο πιο καθυστερημένα πληρώνει ο κάθε δημότης το ρεύμα του, εισπράττουμε και εμείς από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους το αντίστοιχο αντίτιμο των δημοτικών τελών και όλα αυτά δημιουργούν ένα έλλειμμα …”

Θα μπορούσαμε να γράφαμε όλη νύχτα,  διότι το πρόβλημα του παραλιακού μετώπυ της Λευκάδας μας αφορά όλους,  και δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά, είναι κληροδότημα των προηγούμενων ετών και πρέπει αλώβητο να παραδοθεί και στις επόμενος, βάζοντας μπάρες στου μύλους , δεν τους σώνεις από την καταστροφή, εάν είχε αναβαθμιστεί η περιοχή και ήταν προσεγμένη , ουδείς τουρίστας θα διανοείτο να κατασκηνώσει από μόνος του.

θα επανέρθουμε!

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το παιχνίδι τελειώνει…

Ο νεοφιλελευθερισμός θα καταρρεύσει αφενός μεν από τις τεράστιες εισοδηματικές διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ανώτατου 10% και του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights