Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Δασικοί Χάρτες: Η κοροϊδία δεν έχει όρια (του Γιώργου Θερμού)

Η προτεινόμενη ρύθμιση που διατυμπανίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές  μόνο καθρεφτάκια για αφελείς είναι…

Η ρύθμιση που δίνει λύση έχει ήδη κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο από την Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων  και στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή  από τον Φώντα το Γράψα και είναι:

«Εκτάσεις στις περιοχές του άρθρου 62 παρ. 1 εδ. β Ν. 998/1979 που στις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 ή εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, εμφανίζονται ως εκτάσεις μη δασικής μορφής, δεν χαρακτηρίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις κατά τη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη ή αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, ανεξάρτητα από τη μορφή που τυχόν απέκτησαν αργότερα. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση που κατά το χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσας διάταξης έχει ήδη αναρτηθεί ή κυρωθεί ο δασικός χάρτης, οπότε απαιτείται η ανασύνταξή του».

Ειδικότερα η ρύθμιση θα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Να μην απαιτεί την εξ υπαρχής σύνταξη των δασικών χαρτών.

Να δίνει την ίδια λύση στο σύνολο των περιπτώσεων που έχουν κοινά χαρακτηριστικά και να μην έχει περιπτωσιολογική εφαρμογή.

Να ισχύσει άμεσα και να μην απαιτεί την υποβολή αντιρρήσεων από την πλευρά των ιδιοκτητών.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των δασωθέντων αγρών θα πρέπει να γίνει με τρόπο που θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των χαρακτηρισμένων ως ΑΔ εκτάσεων. Επισημαίνεται ότι στους δασικούς χάρτες δεν υπήρξε διαχωρισμός τους σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Λόγω της εξαίρεσης των Ιονίων Νήσων από το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απαιτηθεί η επίκληση τίτλων, καθώς το ειδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τη σχετική υποχρέωση”

Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση που μας σερβίρει ο βουλευτής Λευκάδας στο παρά πέντε της λήξης της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, δεν πληροί καμμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με τις ομόφωνες αποφάσεις Δήμου και Περιφέρειας  όσο και με τις υποσχέσεις που μέχρι και πρόσφατα δίνονταν από κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο στα χωριά και στα ΜΜΕ…

Ωδυνεν όρος και έτεκεν μυν

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η “κόντρα” Πετρόπουλου-Σολδάτου καλά κρατεί… – “Scripta Manent”, απαντά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας (αναν.)

“Πρόεδρο της μειοψηφίας” χαρακτήρισε  στον προσωπικό του λογαριασμό στο  facebook o βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος τον προσφάτως εκλεγμένο πρόεδρο της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights