Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Γιατί μετά την Ουκρανία έρχεται η σειρά μας…

Aπόσπασμα από σημερινό άρθρο στο capital.gr του Κώστα Στούπα:

“θέλω να επισημάνω πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αφορά, όπως την Ουκρανία την αφορούσε ο πόλεμος στη Γεωργία πριν από λίγα χρόνια…

Στην προκειμένη περίπτωση η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μας αφορά γιατί αν περάσει χωρίς διεθνείς αντιδράσεις οι οποίες θα γονατίσουν τον επιτιθέμενο, θα αποτελέσουν ένα καλό κίνητρο π.χ. να κάνει και ο Ερντογάν το ίδιο με κάποια γειτονική χώρα την οποία ενδεχομένως θεωρεί “του χεριού του”.

Υπό την έννοια αυτή, μια επιτυχής έκβαση της εισβολής στην Ουκρανία χωρίς διεθνείς αντιδράσεις και συντριπτικό κόστος για τη Ρωσία, θα ανέβαζε κατακόρυφα τις πιθανότητες η Τουρκία να επιχειρήσει το ίδιο κατά την Ελλάδας…

Όποιος παρακολουθεί την καθημερινή ειδησεογραφία θα έχει διαπιστώσει πως μήνες τώρα το καθεστώς Ερντογάν ετοιμάζει την εσωτερική αλλά και διεθνή κοινή γνώμη για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα ο τρόπος είναι “καρμπόν” του τρόπου που το έκανε η Ρωσία με την Ουκρανία. Η Ρωσία θεωρούσε πως απειλείται θεωρητικά από την Ουκρανία γιατί αν η χώρα αυτή εκτοξεύσει πυραύλους αυτοί σε λίγα λεπτά μπορούν να χτυπήσουν τη Μόσχα.

Η Τουρκία υποστηρίζει εδώ και μήνες το ίδιο για τα ελληνικά νησιά. Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί στην Ουκρανία έστω και αν νικήσει στρατιωτικά για να λάβει  σοβαρά υπόψη τις συνέπειες ο επόμενος που θα σκεφτεί κάτι ανάλογο.

Η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα, για να μπορεί να τα επικαλεστεί και για την ίδια αν χρειαστεί.

Στην  περίπτωση της Κύπρου έχουμε δίκιο που φωνάζουμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτός δεν είναι λόγος όμως να επιτρέψουμε να γίνουν τα ίδια και με την Ελλάδα... Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι χώρες προσαρμόζουν τη στάση τους κυρίως με βάση το συμφέρον τους.

Αυτό κάνουμε και εμείς συμπαριστάμενοι με όλους τους τρόπους σε μια χώρα που δέχεται μια εισβολή η οποία προχθές καταδικάστηκε από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ με συντριπτική πλειοψηφία.”

Αυτά γράφει και συμφωνούμε, προς ενίσχυση σας παρουσιάζουμε και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκική προπαγάνδα:

Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ μιλά λοιπόν σε εκπομπή του CNNTURK, έχοντας ως φόντο τον χάρτη με τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας.(προχθές 2 Μαρτίου)

Μόνον ένας Πνευματικά Νεκρός δεν δύναται να καταλάβει ποια εποχή ζούμε, καθώς και ότι σύντομα θα βιώσουμε την προφητευμένη τουρκική πρόκληση με ότι συνεπάγεται…

Κλείνουμε τα σατανοκούτια (καλύτερα, τα πετάμε στα σκουπίδια) και ανοίγουμε τα Αγιο-Πατερικά Κείμενα μπας και καθαρίσει ο Νους μας και φύγει το Πνευματικό Πουρί που μαζεύτηκε στον εγκέφαλό μας…

Παρουσιάζουν χάρτη με διχοτομημένο το Αιγαίο

Την ώρα που άπαντες στην Ελλάδα είναι απασχολημένοι με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, στην Άγκυρα συνεχίζουν τις προκλήσεις, καθώς ζητούν το μισό Αιγαίο.

Νέος χάρτης με τα νησιά που πρέπει να πάρει η Τουρκία από την Ελλάδα εμφανίστηκε στο CNNturk, ο οποίος στην ουσία αποτυπώνει τη βασική και διαχρονική επιδίωξη της Άγκυρας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Ο χάρτης, στον οποίο έχουν σημανθεί ακόμα και η Ρόδος, η Κάρπαθος μέχρι και η Θάσος, αποτυπώνει τις απαιτήσεις για όλα τα νησιά που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, διχοτομώντας το με μια νοητή γραμμή από τον βορρά προς τον νότο.

Τα «παρανόμως» εξοπλισμένα

Και εκφράζει τον προβληματισμό της, λέγοντας, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr (1:01):

Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα.

»Αλλωστε, σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα».

Η παρουσιάστρια συνεχίζει με το ερώτημα «αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με τη Ρωσία»;

Και επιμένει: «Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση»;

«Να μην πέσουμε στην παγίδα»

Ακολούθως, με φόντο τον ίδιο χάρτη, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει (10:19):

«Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά».

Και συμπληρώνει: «Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεταξύ, τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία».

Ανάλογος χάρτης που διχοτομούσε και τεμάχιζε το Αιγαίο, αποτυπώνοντας μάλιστα τα νησιά με τουρκικές ονομασίες, είχε εμφανιστεί προ ημερών και σε εκπομπή άλλου τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights