Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Παγώνουν και στην Ευρώπη περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών

Ερώτηση δημοσιογράφου  προς υπουργό σχετικά με τον επενδυτή του Σκορπιού

Καλεσμένος στην πρωινή ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ  σήμερα το πρωί βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης κι ασύλου κ. Νότης Μηταράκης  με αφορμή το θέμα των προσφύγων από τον πόλεμο Ρωσίας -Ουκρανίας.

Στο τηλεοπτικό πάνελ βρέθηκε μαζί και ο δημοσιογράφος ανταποκριτής της ΕΡΤ και των Νέων στο Βερολίνο κ. Γιώργος Παππάς , ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί ποια θα είναι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στις Χρυσές Βίζες Ρώσων επενδυτών στην χώρα και τι γίνεται με τον επενδυτή του Σκορπιού.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό  μεταξύ των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Αγγλία είναι :

θα παυθεί η χρηματοδότηση για τις μεγάλες ρωσικές εταιρείες και το κράτος από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου

– Θα δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 100 φυσικών προσώπων ή φορέων.

– Μπαίνει όριο στις καταθέσεις που μπορούν να κάνουν οι Ρώσοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως δήλωσε για λογαριασμό της Ευρώπης  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε έκτακτη ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, “θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στις αγορές μας”.

Ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης απάντησε ότι  μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί στην πρώτη φάση  αυτό το ζήτημα, όμως είναι στις προθέσεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έρθει προς συζήτηση τις επόμενες ημέρες και να καθοριστεί ο τρόπος και τα άτομα που θα αφορά αυτό το μέτρο, είτε πρόκειται για νέα πρόσωπα , είτε αφορά αυτό ήδη  χρυσές βίζες που βρίσκονται σε ισχύ.

Και συνέχισε, όμως στην Ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ λίγες και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εναρμόνιση των αποφάσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά και μ΄αυτό το θέμα!

Ο δημοσιογράφος επανήρθε με νέα  διευκρινιστική ερώτηση κι ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι μόλις ενημερωθεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα εφαρμοστούν  στην νέα σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί, θα επανέρθει με  περισσότερες λεπτομέρειες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights