Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Στο Πλατυγιάλι Αιτ/νιας μεταφέρεται το Euroferry Olympia

Με απόφαση των λιμενικών αρχών κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Οι τοπικές αρχές  Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας φαίνεται πως αντέδρασαν στο ενδεχόμενο μεταφοράς του πλοίου στα τοπικά λιμάνια , αφού πρόκειται ν΄ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία  έρευνας  μέχρι την οριστική απομάκρυνση για ανακύκλωση του πλοίου.

Έτσι προτιμήθηκε ένα λιμάνι χαμηλής κίνησης   που δεν έχει επιβατική κίνηαη  και σχεδόν δεν χρησιμοποιείται και φιλοξενεί ήδη πλοία υπό παροπλισμό ή πώληση,  η’ ακόμη για  εμπορία αδρανών υλικών από εκσκαφές κλπ.

ΤO «Πλατυγιάλι» είναι ένα φυσικό λιμάνι, παράπλευρα του κύριου λιμανιού του Αστακού. Η κατασκευή του λιμανιού άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με έναν τεράστιο για την εποχή προϋπολογισμό  και προοριζόταν για διαλυτήριο πλοίων απ’ όλον τον κόσμο. Μάλιστα, η κατασκευή του επισπεύσθηκε, για να «επωφεληθούμε» της τότε μεγάλης ναυτιλιακής κρίσεως.

Έκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας  αναμένεται  να γραφτεί ο  μακάβριος επίλογος μιας ακόμα ναυτικής τραγωδίας, αφού οι έρευνες για επιζώντες πλέον έχει εγκαταλειφθεί και  η τελευεταία πράξη του δράματος θα παιχθεί με το άνοιγμα της μπουκαπόρτα του οχηματαγωγού.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αγροτικός γιατρός στο Π.Ι. Καρυάς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης της 03/01/2014 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights