Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Κινητοποίηση : “Το ρεύμα σκοτώνει”

Σημείωση σύνταξης: Η συγκέντρωση αφορά την Πάτρα όπως καταλάβατε, άλλωστε ποιος κι από ποιόν στην Λευκάδα ή στο Μεγανήσι περιμένει αντίδραση στην επίθεση που δεχόμαστε από τον πληθωρισμό και την αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, από το Επιμελητήριο, από τους Εμπορικούς Συλλόγους ή από τα κομματικά γραφεία των πρασινογάλαζων με τους πορτοκάαλί και κίτρινους κόκκους;

Ο ΣΚΕΑΝΑ και τα μέλη του σας καλούν στην κινητοποίηση- διαμαρτυρία με θέμα “ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” την Τετάρτη, 16/2/2022 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Γεωργίου. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμβολικά οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φέρουν κεριά, ώστε να αναδειχθεί με παραστατικό τρόπο το ανυπέρβλητο πλέον πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις 11:00 το πρωί την ίδια μέρα θα δοθεί και συνέντευξη τύπου, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν και εκεί το παρόν.

Η εστίαση καλείται εδώ και δύο χρόνια, καταδεικνυόμενη ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους της έξαρσης της πανδημίας, να σηκώσει πολλά και δυσβάστακτα βάρη, με συνεχείς περιορισμούς, μείωση της πελατειακής βάσης, μείωση της δυναμικής των καταστημάτων και φυσικά με τις αναστολές λειτουργίας για τεράστιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά σε επιχειρήσεις που μη μπορώντας να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος “κατεβάζουν ρολά”. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μένουν ολόκληρες οικογένειες από την μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα. Η τάξη μεγέθους των αυξήσεων είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά τιμολόγια, σε συνδυασμό με την αύξηση 30% στις πρώτες ύλες την ίδια στιγμή μάλιστα που η δουλειά έχει μειωθεί σε δραματικό ποσοστό.

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι οι συνεχείς οχλήσεις και οι κραυγές αγωνίας προς την κυβέρνηση δεν είχαν ανταπόκριση, επομένως ο μοναδικός δρόμος που μας απέμεινε είναι αυτός των κινητοποιήσεων, σαν απέλπιδα προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας.

Σας καλούμε όλους να σταθείτε στο πλάι μας και να στηρίξετε την διαμαρτυρία μας καθώς οι δύσκολες μέρες που που έρχονται αφορούν και επηρεάζουν όλους μας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑ

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σπυρόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος Λιόλιος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights