Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Το αγωνιστικό μέτωπο Λευκάδας για την παραχώρηση του Κάστρου!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ( Α.ΜΕ. Λ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκαδίτισσες Λευκαδίτες

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια μια επίμονη προσπάθεια από τις Δημοτικές Αρχές (σημερινή και προηγούμενη) μέσω του  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ,  να προχωρήσουν στην μακροχρόνια παραχώρηση/ιδιωτικοποίηση  του τουριστικού περιπτέρου στο Κάστρο.

Η παράταξη μας όλο αυτό τα διάστημα με  δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ερωτήσεις στην Δημοτική αρχή προσπάθησε να αναδείξει το ξεπούλημα που ι προωθείται από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ με την κάλυψη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβούλιου. Παρά τα πολλαπλά αιτήματα μας για πλήρη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αρνούνται να φέρουν το θέμα για συζήτηση.

Η παράταξη μας όλο αυτό το διάστημα έκανε συνεχείς ενέργειες για να ενημερώσει τους κατοίκους γι’ αυτό το ξεπούλημα που σχεδιάζουν. Πραγματοποίησε διαδικτυακές συζητήσεις, με πολλούς συμπολίτες μας, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία για «ελεύθερες παραλίες Κάστρο τουριστικό περίπτερο», η οποία πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση στον Μαρκά στις 17-7-2021. Προσπαθούμε συγχρόνως για τη συνεργασία όλων των πολιτών της Λευκάδας που κινητοποιούνται για το ζήτημα αυτό.

Τέλος έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με παρεμβάσεις, στη συνεδρίαση εκείνη, μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για «ελεύθερες παραλίες Κάστρο τουριστικό περίπτερο και του δημοτικού συμβούλου Ζαβιτσάνου Πέτρου.

Ενώ λοιπόν το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζήτησε ήδη το μεγάλο αυτό θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας  δεν το συζητά!!!

Σε νομικό επίπεδο καταθέσαμε στις 2-4-2021 προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση, κατά της απόφασης 22/2021 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Αυτή η υπηρεσία άρχισε να παίζει τον «παπά» δηλώνοντας αναρμόδια

Παρεμβήκαμε επίσης και με προφορικά μας διαβήματα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όταν το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής απέρριψε ομόφωνα την «μελέτη» που κατέθεσαν προχώρησαν  ξανά  με  νέα   απαράδεκτη  απόφαση  για την ίδια  εταιρεία   για το Κάστρο  και  το Τουριστικό  Περίπτερο

Δεν πτοήθηκαν και συνεχίζουν να κυνηγάνε εγκρίσεις από Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ιονίων Νήσων (ΤΣΜΙΝ) και στη συνέχεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( ΚΑΣ) χωρίς να προσκομίζουν σε κανένα από τα δύο ,την λεπτομερή, τεκμηριωμένη επιστημονικά, αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Δεν ενημέρωσαν τα παραπάνω θεσμικά όργανα για τις δικές μας προσφυγές και απόψεις που καταθέσαμε ως όφειλαν.

Τέλος έλαβαν σχετική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ.

Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε «νέα μελέτη» η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι αυτά τα όργανα φαίνεται να  συναινούν σε αλλαγές χωρίς παράλληλα να ενημερώνονται για τις απόψεις, παρατηρήσεις και τις ομόφωνες απορρίψεις από το αρμόδιο θεσμικό όργανο που είναι το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Λευκαδίτες

Μετά από όλα τα παραπάνω η παράταξη μας έστειλε νέα αίτηση για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα απέστειλε ΕΝΣΤΑΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ προς την Υπουργό με την οποία αιτούμεθα την επανεξέταση της  απόφασή της και να αναπέμψει το θέμα   στο ΚΑΣ στο οποίο να κληθούμε  να  αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας, όπως  εκ του νόμου προβλέπεται.

Επισυνάπτεται η αίτηση θεραπείας

Για την ΑΜΕΛ

Ζαβιτσάνος Πέτρος     Δημοτικός σύμβουλος

ΛΕΥΚΑΔΑ 7-2-2022

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights