Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Ταύτιση δημοτικής αρχής Χ. Καλού με τις πρωτοφανείς αντι-δημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αυτοδιοίκηση!

Σκληρή κριτική ασκήθηκε από τους συμβούλους της Παράταξής μας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», στην δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο Χ. Καλό, κατά τη συζήτηση για τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2022.

Ηεπιλογή του δημάρχου Λευκάδας να ταυτισθεί πλήρως με τις καταδικαστέες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και εχθρικές για την αυτοδιοίκηση πολιτικές, που μανιωδώς εφαρμόζει από την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ, τον καθιστά υπόλογο κυρίως απέναντι στον ίδιο τον θεσμό, που όφειλε πρώτιστα να στηρίζει και στη συνέχεια να υπηρετεί.

Είναι φανερό πλέον σε όλους, ότι λόγω προσωπικών φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων, οκ. Καλός επέλεξεόχι μόνο να μην αρθρώσει λέξη για τον στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης αλλά να συμβιβαστεί και να αποδεχθεί «ησύχως»αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, που δημιούργησαν όσοι απεχθάνονται τη λαϊκή συμμετοχή και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Μια τάξη πραγμάτων που μετέτρεψε σε υπερ-όργανο την Οικονομική Επιτροπή και έχει υποβαθμίσει το πάλαι ποτέ κυρίαρχο Δημοτικό Συμβούλιο σε παρακολούθημα, που ουσιαστικά λειτουργεί επειδή δεν τολμούν (ακόμη) να το καταργήσουν. Είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά, ανεξάρτητα από αυτοδιοικητικές ή πολιτικές προσεγγίσεις, όπως γνωρίζουμε ότι είναι σε βάρος του θεσμού της αυτοδιοίκησης, τελικά σε βάρος του πολίτη και της κοινωνίας.

Ο δήμαρχος Λευκάδας δεν τόλμησε, στα 2,5 χρόνια θητείας του, να προχωρήσει ούτε σε μικρές παρεμβάσεις ή να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να στηρίξει (όσο ήταν δυνατόν) το τρωθέν κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτική περίοδο ευτελίσθηκε σε απίθανο βαθμό, από κυβέρνηση που προέκυψε από εκλογές!Τρόποι υπήρχαν και υπάρχουν, ο ίδιος τους γνωρίζει, η Παράταξή μας τους έχει αναδείξει και προτείνει επανειλημμένως!

Όμως απόλυτη σιγή από τον κ. Χ. Καλό, που στην προσπάθειά του να «ισορροπήσει» στον …αέρα, ψέλλισε κάτι «περί δυσαρέσκειας κάποιων δημοτικών συμβούλων για την υπάρχουσα διαδικασία». Αυτό, λοιπόν, νομίζει ότι εκφράζουμε με τη στάση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας;

Όχι δήμαρχε Λευκάδας, σε ότι μας αφορά ως συλλογικότητα και απλούς πολίτες, δεν είναι δυσαρέσκεια! Είναι θυμός και αγανάκτηση για όσα έχουν συμβεί, τα οποία εσείς θεωρείτε …φυσιολογικά και αποδέχεστε σιωπηλά! Είναι αγωνία για το θεσμό που εσείς δεν εκφράζετε, γιατί προφανώς δεν έχετε! Είναι τέλος σεβασμός στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπούμε ενεργά καιουσιαστικά, όχι «επί τιμή»!

Τελικά ο δήμαρχος Λευκάδας, μάς απέδειξε ότι ηπομπώδης φράση του τον Σεπτέμβριο του 2019 (1η συνεδρίαση της θητείας του)«Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η καρδιά του Δήμου»,ήταν …φτερό στον άνεμο!

 

4/2/2022

Δημοτική Παράταξη«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights