Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαΐου 2024

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Καμία πρόβλεψη για την απόδοση οφειλής στον Σύνδεσμο Ύδρευσης και στον ΦΟΣΔΑ

Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένες ως οφειλές στον ισολογισμό -απολογισμό του 2020 που ενέκρινε κατά πλειοψηφία  πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο:

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημοτικού συμβούλου   κ. Κασόλα Αθαναίιου , ο οποίος  ανέφερε σχετικά:  δεν βλέπουμε  αποτυπωμένο πουθενά στον ισολογισμό τις απαιτήσεις του Συνδέσμου
Ύδρευσης Αιτ/νιας – Λευκάδας (738.000€ μέχρι το 2019).

Στις προβλέψεις για κινδύνους κτλ έξοδα (273.193 €), είναι το ποσό που οφείλει ο Δήμος στον ΦΟΔΣΑ. Σας έχω στείλει και έγγραφο (ως Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ) ότι το ποσό είναι τόσο. Για το ποσό αυτό έγινε παρακράτηση από το ΥΠΕΣ, δεν ξέρω αν σας έχει ενημερώσει η Οικ. Υπηρεσία για να αποτυπωθεί σωστά.

Άρα βλέπουμε πως έχουμε 1.000.000 € απόκλιση από αυτά τα δύο που προανέφερα. Για τις καθυστερούμενες απαιτήσεις του Δήμου, έχετε ενημερώσει την Οικ. Υπηρεσία ώστε να ενημερώσει την Οικ. Επιτροπή και τον Δήμαρχο για την υστέρηση των εσόδων;

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, ο οποίος είχε αναφέρει πρόσφατα  σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο, ωστόσο δεν δύναται να κινήσει τις διαδικασίες σχετικά με την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών σε βάρος του όμορου δήμου για συνειδησιακούς λόγους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights