Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Με αλλαγή μελών του ΔΣ , δεν αλλάζει η τραγικά αποτυχημένη πορεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

Χρειάζεται εκ βάθρων ανανέωση κι αλλαγή  οργάνωσης και   νοοτροπίας

Προφανώς  τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας , όσο και ο δήμαρχος Μεγανησίου έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, για διαφορετικούς όμως λόγους αφήνουν να διαιωνίζεται μία μίζερη  αδιέξοδη κατάσταση , απομεινάρι του παλαιοκομματισμού και της πολιτικής διαπλοκής που κατέστρεψε την χώρα.

Αυτά με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στην Λευκάδα και τα όσα σχετικά ακούστηκαν για την μελέτη  για το Τουριστικό Περίπτερο. Είναι απαράδεκτο μετά από πενήντα πέντε  ημέρες έγκρισης της μελέτης  από το Υπουργείο Πολιτισμού να μην έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο  και να μην έχει παραληφθεί η μελέτη  και να  μην γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που να διευκολύνουν πλέον την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει η εκτέλεση της σύμβασης, με αποτέλεσμα πιθανόν να οδηγηθούμε σε ακόμη μια χαμένη χρονιά  στην καλύτερη περίπτωση  ή σε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για την αναβάθμιση της περιοχής με μια τυχόν παραίτηση της αναδόχου εταιρείας, γιατί μόνο τι νούμερο παπούτσια  θα φοράνε  στην δουλειά δεν επιβάλλανε στους ενοικιαστές, για να τους νοικιάσουν  τις εγκαταστάσεις(;). Δεν μιλάμε για τρία μέτρα δρόμο όπου κάποιος δημοτικός σύμβουλος επέμεινε να διευκρινιστεί, μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι, αλλά επιτέλους προχωρήστε και διευκολύνετε την εταιρεία.

Τι άλλο να θυμηθούμε , τον διαγωνισμό για τους εισπράκτορες που έφτασε Αύγουστος και δεν είχαν αναλάβει, τις απευθείας αναθέσεις για την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού, το φιάσκο με τις τέσσερις προβλήτες στην μέση του πουθενά στο λιμάνι της Λευκάδας;

Κι επιτέλους δείτε κ. δήμαρχε Μεγανησίου και κ. δήμαρχε της Λευκάδας τι γίνεται δίπλα μας στην Κεφαλλονιά και παραδειγματιστείτε , σας παραθέτουμε το άρθρο, από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας που έφτιαξε το σύστημα

“Ολοκλήρωση μηχανοργάνωσης συστήματος ελλιμενισμού για το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης για των ελλιμενισμό σκαφών στα λιμάνια της περιοχής από την Amicro Πληροφορική, αποτελεί πρωτιά για την Κεφαλονιά & Ιθάκη σε εθνικό επίπεδο. Το σύστημα βασίζεται σε proprietary λύση custom λογισμικού που έρχεται να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες του Λιμενικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για Σύστημα Ελλιμενισμού και Καταγραφής σκαφών από φορητές συσκευές (tablet με συνδεση 3G) με διατήρηση βάσης δεδομένων στοιχείων και τιμολόγησης. Το σύστημα επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο, μέσω διαδικτύου με την κεντρική βάση δεδομένων και ελέγχει την ταυτότητα του σκάφους ή επιτρέπει την καταχώρηση του, υπολογίζοντας ταυτόχρονα το κόστος (σύμφωνα με το χρονικό διάστημα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους) και εκδίδει επί τόπου απόδειξη.

Υποστηρίζονται διαφορετικά επίπεδα ελέγχου πρόσβασης για τους ρόλους χρήστη του συστήματος. Ο διαχειριστής (με το υπερσύνολο των δικαιωμάτων σε επίπεδο ελέγχου) έχει πλήρη εικόνα για τα σκάφη στο σύνολο των λιμανιών που ελέγχονται και έχει πρόσβαση σε στατιστικά συγκριτικά στοιχεία που περιγράφουν με ακρίβεια την κίνηση τους. Οι υπάλληλοι που επισκέπτονται τα σκάφη, έχουν πρόσβαση στις κινήσεις δικαιοδοσίας τους, και εκδίδουν απόδειξη από φορητούς bluetooth θερμικούς εκτυπωτές.

Αρχικά υποστηρίζονται τα λιμάνια:

  • Αργοστολίου
  • Σάμης
  • Πόρου
  • Φισκάρδου
  • Ιθάκης

Το σύστημα λογισμικού φιλοξενείται από server υψηλών επιδόσεων και αξιοπιστίας, στην έδρα του Λιμενικού Ταμείου, όπου βρίσκεται και ο μηχανισμός που εκδίδει απομακρυσμένα, φορολογικές υπογραφές για τις αποδείξεις.”

Κοιτάξτε λοιπόν να διορθώσετε  τα προφανή και μετά  αναζητείστε ενέργεια στα κύματα, ηλεκτρικά ποδήλατα και λιμενοφυλάκια!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights