Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Κακοτεχνίες κι αδράνεια του ΔΣ του ΓΝ Λευκάδας καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια λειτουργίας

Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τον οφθαλμίατρο και την  παθολογοανατόμο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπάκαβος αντί να ζητήσει συγνώμη από το λαό και τους εργαζομένους της περιοχής για το γεγονός ότι εδώ και 10 μήνες από την πρόσληψη γιατρού παθολογοανατόμου το αντίστοιχο εργαστήριο παραμένει κλειστό και δεν λειτουργεί, επιχειρεί να συκοφαντήσει το προεδρείο του Δ.Σ του συλλόγου, που με την επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας και την δημοσιοποίησή της ανέδειξε το θέμα.

Όποιος διάβασε προσεκτικά την επιστολή του συλλόγου, κατάλαβε ότι από κανένα σημείο της δεν προκύπτει στοχοποίηση της συναδέλφισσας γιατρού όπως ισχυρίζεται ο διοικητής.

Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, στο οποίο ο ίδιος προεδρεύει, να αποφασίζει να στέλνονται οι παθολογοανατομικές εξετάσεις ασθενών έναντι αδράς αμοιβής στο εργαστήριο του ΕΚΠΑ στην Αθήνα, παρότι είχε προσληφθεί από καιρό η παθολογοανατόμος γιατρός και ταυτόχρονα να την μετακινεί για  δύο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο Άρτας για να καλύψει τα κενά του αντίστοιχου εργαστηρίου.

Αυτό που ενόχλησε το Διοικητή είναι η δημοσιοποίηση του θέματος από το σύλλογο, η οποία, όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα που ακολούθησαν, είχε αποτέλεσμα .

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου στις 19 Γενάρη, ο διοικητής ενημέρωσε ότι η από 21/12/2021 απόφασή του για μεταφορά των παρασκευασμάτων στο ΕΚΠΑ Αθηνών ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ !!! Παράλληλα, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το εργαστήριο θα λειτουργήσει και μέχρι τότε τα παρασκευάσματα θα στέλνονται για εξέταση στο αντίστοιχο εργαστήριο του νοσοκομείου Άρτας όπου έχει μετακινηθεί η γιατρός!!!.

Όσον αφορά τις κατασκευαστικές αστοχίες, κάποιες μικροεπεμβάσεις όπως η τοποθέτηση ενός παραθύρου και κάποιες αλλαγές στους πάγκους, πραγματικά πόσους μήνες επιτέλους απαιτούν!!!

Σχετικά με την παραίτηση του οφθαλμίατρου και την δρομολόγηση της αντικατάστασής του θα περιμέναμε στην ανακοίνωσή του να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Μέχρι τότε η λύση που δόθηκε (μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το σύλλογο) είναι η «συνεργασία» με οφθαλμίατρο γιατρό από το Γ.Ν. Αγρίνιου με αόριστο μέχρι στιγμής πρόγραμμα εφημεριών και ιατρείων .

Αν είχαν προκηρυχθεί και οι δύο θέσεις οφθαλμιάτρων όπως προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου, θα προέκυπτε το τωρινό πρόβλημα με τις επιπτώσεις που έχει για μια ακόμη φορά στην παρεχόμενη ιατρική φροντίδα των συμπολιτών μας;

Υ.Γ.

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να αναμένουμε χ ρ ό ν ι α…. για να επισκευαστεί η οροφή του νοσοκομείου που μπάζει νερά κάθε φορά που βρέχει με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών και των εργαζομένων και τα μαζεύουμε με τους κουβάδες !!! Και για πολλά κατασκευαστικά προβλήματα όπως τα παράθυρα, που τρία χρόνια μετά από τα εγκαίνια του «ΝΕΟΥ» νοσοκομείου έχουν χαλάσει και δεν ανοίγουν οι πόρτες, η παροχή οξυγόνου…..και άλλα !!!

Άραγε πόσο διάστημα πρέπει να περάσει, κι αν και πότε θα αναζητηθούν ευθύνες από την κατασκευάστρια εταιρεία και τους εργολάβους !!!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση-Καταγγελία για τα τεκταινόμενα κατά των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ […]

Μετά το “καμπανάκι” της Δήμητρας, έρχεται και το “καμπανάκι” από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για τη νέα Δημοτική Αρχή

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λευκάδας καυτηρίασε και κατήγγειλε τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής στο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights