Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Συγχαρητήρια!

“Δελτίο Τύπου

Κατόπιν αιτήματος του Λιμεναρχείου Λευκάδας και εισηγήσεως του Δημάρχου Παύλου Δάγλα το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά αποφάσισε την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην ΚΕΠ στο Βαθύ προκειμένου να στεγαστεί το Λιμενικό Φυλάκιο Μεγανησίου το οποίο θα φέρει το όνομα του Μεγανησιώτη ήρωα του Λιμενικού σώματος Μαρίνου Ζαμπάτη.

Το Λιμενικό Φυλάκιο Μεγανησίου θα συμβάλει καθοριστικά στην επιβολή τάξης στα λιμάνια και μαρίνες του Μεγανησίου, στη διαχείριση της επιβατικής κίνησης στο χώρο του Οχηματαγωγού, στον έλεγχο των παράνομων κατασκευών εντός αιγιαλού και παραλίας, στη διαχείριση διοικητικών θεμάτων των αλιέων του νησιού μας, καθώς και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Παράλληλα θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας-Μεγανησίου.

Δήμος Μεγανησίου”

Μετά το διθυραμβικό δελτίο τύπου  της δημοτικής αρχής θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις, οι αυθαιρεσίες στον Αιγιαλό  και  στα δάση δεν σταματάνε, θα συνεχίσουν να γίνονται νόμιμα από τους βαπτισμένους “επενδυτές”,  έχουν φροντίσει οι κυβερνώντες, εκτός εάν δεν διαβάζετε εφημερίδες:

“Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ γίνεται ο πρώτος επιχειρηματίας που υλοποιεί ένα τέτοιο σχέδιο καταθέτοντας μέσα στο 2022 αίτηση για τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την ανάπλαση του Σκορπιού.Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 50% ενώ η πλειοψηφία των έργων που θα φιλοτεχνήσουν κορυφαίοι γλύπτες και αρχιτέκτονες αναμένεται να τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί τον επόμενο χρόνο.”(πηγή}

Στ ΄Ακόνια γίνεται επένδυση ΣΔΙΤ 100%    σε περιοχή ΝΑTURA   και περιοχή υγρότοπου(φυσικό έλος), θυμάστε εκεί που πιάσατε τις μπουλτόζες, τις αντλίες και τα μαπζώματα.Κτλ, κτλ

Όταν έχεις χρέος 245% του ΑΕΠ, χρειάζεσαι χρήμα, πολύ χρήμα και εξαιτίας αυτού για να το βρεις , κάνεις ότι σου λένε.

Δεν έρχεται κανένας να επενδύσει , εάν δεν εξασφαλίσει πρώτα  πρόσβαση σ΄αυτό που εσείς παραμυθιάζετε εμάς και τον εαυτό σας ότι θα προστατεύσετε.

Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν υφίσταται, εάν ήταν τέτοιο θα έπρεπε πρώτον και βασικό να το ανέφερε στην ηλεκτρονική του υπογραφή, δεύτερον να περνούσαν οι προϋπολογισμοί του προς έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου.

Οι διεκπεραιώσεις εγγράφων γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία.

Τάξη στα λιμάνια   μας είπατε ότι θα μπει με τον ερχομό( ;) του Λιμενικού Ταμείου, τώρα μας λέτε με το Λιμενικό Σταθμό,  μα  το Νυδρί 10 λεπτά είναι με το σκάφοις του Λιμεναρχείου.

Δεν θέλουμε κάποιον να μας μεταφέρει  μία ώρα που ίσως να είναι και καθοριστικός χρόνος μέχρι το Νοσοκομείο για να βρούμε βοήθεια, προτιμάμε να διαθέτατε αυτούς τους πόρους για την πληρωμή αντίστοιχων θέσεων ιατρών και νοσηλευτικού  προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο.

Εάν πάντως εννοείτε ότι θα βάλετε σε τάξη  τους φουκαράδες, θα κόβετε πρόστιμα για σταθμεύσεις όταν αφήνουν τα αυτοκίνητά μας για να πάνε στην Λευκάδα και γιατί όχι να αναγκάσετε και κάποιους να  δώσουν περιουσίες  σε επενδυτές, ε ναι σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα το καταφέρετε!

Τώρα για το παλικάρι και το όνομα δεν θέλω να το σχολιάσω, να ξέρετε πάντως ότι κι αυτός είναι ένας τρόπος να “χρυσώνεις”  το χάπι, μια κλασσική μέθοδος που χρησιμοποιεί η εξουσία.

Tώρα εάν καταφέρατε και πείσατε εαυτούς και κοινωνία , να παραχωρήσετε δωρεάν κτίριο για το Λιμενικό Σταθμό και να πληρώνουμε σπίτι για τον Αγροτικό Ιατρό, εμάς δεν μας πείσατε.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights