Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί “καθαίρεσαν” τον Γιάννη Λιβιτσάνο

-Μαζί μας  ή αλλιώς δεν ανανεώνουμε την θητεία σου ως  Αντιδήμαρχος!

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο με την προσχώρηση του Γιάννη Λιβιτσάνου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την εμφανή  τότε πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο της Λευκάδας γιατί όχι με την στήριξη του κόμματος.

Ξεκίνησε αμέσως μια προσπάθεια για την δημιουργία αντιδράσεων με δημοσιεύματα στα sosial media γύρω από την απόφασή του αυτή, που σε εμάς φάνηκε τουλάχιστον περίεργη, αφού κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ν΄αναθεωρήσει την στάση του και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του θέση με βάσει το πολιτικό γίγνεσθαι  σ΄ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον. Άλλωστε αυτό αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας!

Ήταν λοιπόν τότε περίπου που οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ , έδειξαν με την συμμετοχή μια επάνοδο του κόμματος , όταν κλήθηκε στο γραφείο του δημάρχου  ο Γιάννης Λιβιτσάνος , σε μια συζήτηση διερεύνησης των προθέσεων, ενόψει και των επερχόμενων νέων ορισμών  των Αντιδημάρχων, όπου εκεί έγινε ξεκάθαρο ότι  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κοινωνία Πολιτών” θα ξαναδιεκδικήσει τον δήμο Λευκάδας, αφού αυτό θεωρούνταν περίπου αυτονόητο για τον δεύτερο.

Πέρασε  περίπου ενάμιση μήνας κι  ήρθε η ώρα του ορισμού των Αντιδημάρχων, το ρεπορτάζ  λέει ότι έγιναν πολλά τηλεφωνήματα σε συμβούλους, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε δια ζώσης την Δευτέρα 3/01/2022 και συναντήθηκε ο δήμαρχος , ήταν ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” κ. Θοδωρής Σολδάτος.

Θεωρήθηκε περίπου δεδομένο ότι ο Γιάννης Λιβιτσάνος γνώριζε αφού αποφάσισε  να  είναι  εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος , ότι δεν θα είναι Αντιδήμαρχος πράγμα που εικάζουμε ( περιμένουμε αντίδραση από τον ίδιο) δεν  ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό του. Γιατί για τον κοινό νου θεωρούνταν εκ των ουκ άνευ ότι επρόκειτο για μία σύμπραξη που θα ‘αρχιζε και θα τελείωνε με τους ίδιους όρους.

Με την μετατροπή του Γιάννη Λιβιτσάνου σε απλό σύμβουλο, αποδυναμώνεται η θέση του για διεκδίκηση του χρίσματος από το κόμμα της ΝΔ για την διεκδίκηση του δήμου Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Όχι» από τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θεόδ. Γαλιατσάτο στα αιτήματα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα και τον Αντ/ρχη του Ρύγκεν

Απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα, κ. Κώστα Γισδάκη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights