Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το έργο Γεωθερμικής αναβάθμισης του 1του Δημοτικού Σχολείου Άρτας με ευθύνη του Δημάρχου

Το 1το δημοτικό Σχολείο Άρτας εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2021 στο πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας για γεωθερμική αναβάθμιση.

Αυτό χαροποίησε όλη την σχολική εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γιατί είναι ένα έργο που θα μείνει παρακαταθήκη στο σχολείο και επιτέλους θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης. Το έργο ήταν να αρχίσει τον Ιούλιο του 2021 και να παραδοθεί στα τέλη Νοέμβρη του 2021

Έχουμε φθάσει στο τέλος όμως του 2021, και ακόμα συζητάμε για το πότε θα γίνει το έργο

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ του Συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση του έργου και όχι η απένταξη αυτού

Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή λοιπόν και από τις τεχνικές υπηρεσίες της, αφού το έργο δεν πραγματοποιήθηκε στην ώρα του, να πάρει παράταση για το καλοκαίρι, γιατί θεωρούμε επικίνδυνο να στηθεί ένα εργοτάξιο στον προαύλιο χώρο του σχολείου κατά την σχολική χρονιά. Μιλάμε για 13 γεωτρήσεις . Και κατά την άποψή μας είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα χρονών γύρω από ένα εργοτάξιο, γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.

Συναντήσαμε όμως τοίχος από τον Δήμαρχο της πόλης μας. Ο οποίος αρνούνταν να ζητήσει παράταση από την Διαχειριστή Υπηρεσία ,χωρίς όμως να μας εξηγεί τους λόγους.

Με ενέργειες όλων των μελών του ΔΣ και με παρεμβάσεις της προέδρου και της γραμματέα του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, σε φορείς, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα μας, καταφέραμε να πάρουμε ως ΔΣ την παράταση που ζητούσαμε, πιστεύοντας ότι έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως το τοίχος υψώθηκε πιο ισχυρό απέναντί μας, με έναν Δήμαρχο να μας εκβιάζει ,λέγοντάς μας ότι το έργο θα χαθεί και υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο Σύλλογος μας.

Έφθασε στο σημείο να μας λέει με ύφος αυτοκράτορα στην τελευταία μας συνάντηση ότι αφού δεν θέλετε το έργο θα το πάρω για το Δημαρχείο.

Δεν έκανε διάλογο μαζί μας ,δεν δέχτηκε να ακούσει τις απόψεις μας τις προτάσεις μας . Απλά αποχώρησε, απίστευτα εκνευρισμένος, που κάποιος φορέας τόλμησε να φέρει αντίρρηση στα λεγόμενά του.

Και επειδή πλέον η παράταση είναι εφικτή και δεν είχε που να στηρίξει τα λεγόμενά του, έριξε το μπαλάκι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι δε θέλει το έργο.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τη θέση μας ότι φυσικά και είμαστε ΥΠΕΡ του έργου , και αφού η παράταση είναι εφικτή , ζητάμε από τον Δήμαρχο να αλλάξει στάση να συνεργαστεί , και να μη φέρετε τόσο αλαζονικά.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1του Δημοτικού Σχολείου Άρτας

 

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Αλέκα Παπαχρήστου Αγλαΐα Νάτσικα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παίρνουν τον παιδίατρο από τη Λευκάδα και τον πάνε… Πάτρα!

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 15/12/2011 ΘΕΜΑ : Απόσπαση παιδιάτρου στην Πάτρα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ:Διοικητή 6ης Υ.Π.Ε κ.Κατσικόπουλο Κοινοποίηση:Διοικήτρια Νοσοκομείου κ.Μεσσήνη Βουλευτή Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights