Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Έτοιμη (στα σχέδια) και η μαρίνα του Αθερινού

Για αναβάθμιση των λιμανιών στο Μεγανήσι μιλάει ο δήμαρχος, ενήμερη(για το χάος;) δήλωσε η υφυπουργός τουρισμού  Σοφία Ζαχαράκη! 

Το δελτίο τύπου :

“Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη είχε εχθές το απόγευμα ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας.

Ο κ. Δάγλας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στην κα Ζαχαράκη το νέο τουριστικό πλάνο ανάπτυξης του νησιού και ιδιαίτερα το σχέδιο αναβάθμισης των τριών λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού Αθερινού,

Βαθέος και Σπήλια.

Επίσης παρουσίασε και ενημέρωσε αναλυτικά την υφυπουργό για την κατάθεση του φακέλου της οριστικής μελέτης για τη νέα μαρίνα Αθερινού στη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού.

Η κα Ζαχαράκη ήταν ενήμερη για τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις του νησιού και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα μαρίνα του Αθερινού.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την άριστη συνεργασία τους, μια και στην προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Μεγανησίου, η αρωγή του Υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού είναι πολύτιμη.”

Οφείλουμε όμως εφόσον η αντιπολίτευση δεν υφίσταται, βρίσκεται στην κατηγορία  lunapark να θέσουμε τα εξής ερωτηματικά:

α)Ποιό είναι το νέο τουριστικό πλάνο ανάπτυξης του νησιού , ποιός, πότε, πως  το ενέκρινε;

β) Ποιό το καθεστώς ιδιοκτησίας και λειτουργίας της υπό κατασκευή μαρίνας στον Αθερινό;

γ) Τι εννοεί ο δήμαρχος με τον όρο “εκσυχρονισμός του Μεγανησίου”

δ)Για ποια περαιτέρω αναβάθμιση των λιμανιών στο Βαθύ και στα Σπήλια αναφέρεται ο δήμαρχος, όμοια με αυτή της υπαγωγής μας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας;

ε) Είναι ενήμερη η κ. Ζαχαράκη  πχ σήμερα (κι όλα τα προηγούμενα χρόνια )κάποιο σκάφος που επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο Μεγανήσι , που απευθύνεται , από ποιόν ζητεί άδεια και που πληρώνει; Ο δήμαρχος γνωρίζει την απάντηση, αν όχι γιατί δεν συμβουλεύετε , αν ναι ποιες ενέργειες  (δεν) κάνει;

στ) Γνωρίζει η κ. υφυπουργός ότι είναι  υποστελεχωμένο το Περιφερειακό Ιατρείο, ότι δεν έχει αντικατασταθεί ο Γενικός Ιατρός(συνταξιοδοτήθηκε) κι ότι δεν λειτουργεί  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών  χρόνια τώρα στον δήμο Μεγανησίου με αποτέλεσμα κάτοικοι και τουρίστες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν  απαραίτητες υποθέσεις; Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ταχυδρομείο για την παραλαβή, παράδοση δεμάτων  και αλληλογραφίας στον δήμο Μεγανησίου;

Κλείνουμε με την υπόσχεση ότι θα επανέρθουμε ξανά στο θέμα, διότι δεν δεχόμαστε να επιβαρύνεται η τοπική κοινωνία τα έξοδα  που διαθέτει μοναδικό φυσικό πλούτο  και τα κέρδη  από αυτόν να οδηγούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς  λίγων “εκλεκτών”   ντόπιων, εγχώριων  ή υπεράκτιων εταιριών.

Είναι ντροπή κι όνειδος να πληρώνουν  μόνο τέλη ελλιμενισμού οι ελάχιστοι εναπομείναντες ντόπιοι ψαράδες! Eίναι ντροπή  για τα απορρίμματα των λιμανιών να πληρώνει ο συνταξιούχος Μεγανησιώτης .

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights