Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

ΔΛΤΛ: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο master plan ανάπτυξης του λιμανιού της Λευκάδας

Μονόδρομος και πεζόδρομος ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί στον Πόντε(Αλέκου Παναγούλη). Επεκτείνετε το ποδηλατοδρόμιο. Καθορίζεται ο χώρος ελλιμενισμού των υδροπλάνων.

Πιο συγκεκριμμένα:

1. Ο χώρος που προβλέπεται για τη δηµιουργία του νέου Συστήµατος Εισόδου Εξόδου (υποχρέωση από την συνθήκη SCHENGEN) θα χρησιµοποιείται και για τον ελλιµενισµό των Υδροπλάνων.

2. Καθορίζονται οι  συντεταγµένες του χώρου αυτού. με σχέδιο που συντάχθηκε µε φροντίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήµου Λευκάδας.

3. Τοποθετείται οίκηµα έξω από το χώρο που αναφέρεται παραπάνω για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του λιµένα επιφάνειας περί τα 75τ.µ.

4. Επεκτείνεται η προβλήτα του κεντρικού λιµένα της Λευκάδας από το σηµείο του πλωτού ‘‘ΠΕΙΡΑΤΕΣ’’ µέχρι το σηµείο ανεφοδιασµού καυσίµων.

5. Επέκταση του ποδηλατοδρόµου από τη θέση του πλωτού ‘‘ΠΕΙΡΑΤΕΣ’’ µέχρι τη θέση ‘‘ΠΟΝΤΕ’’.

6. ∆ηµιουργία ζώνης πεζοδρόµου πλάτους 5,00 µ., πέραν του διαµορφωµένου πλάτους κρηπιδώµατος, κατά µήκος του κεντρικού λιµένα, από την πλατεία Φοίνικα µέχρι τη θέση ‘‘ΠΟΝΤΕ’’, παράλληλα του ποδηλατοδρόµου. Στον πεζόδροµο θα επιτρέπεται η κίνηση µε κατεύθυνση προς τη θέση «ΠΟΝΤΕ» και η προσωρινή στάση οχηµάτων, για την εξυπηρέτηση των πλοίων. Εξαιρείται το σηµείο που έχει τοποθετηθεί παροχή για τη φόρτωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights