Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Πώς μαγειρεύεται η επιβολή επιπλέον εισφορών υγείας σε όλους τους συνταξιούχους και εργαζομένους

Πριν λίγες μέρες δέχτηκα τηλεφώνημα για να συμμετάσχω σε έρευνα εταιρείας δημοσκοπήσεων. Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν λίγο πολύ γνωστά. Εκτός από ένα:

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιβολή μηνιαίας εισφοράς ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους;»

Αμέσως ήρθαν στο νου μου ανάλογα μαργαριτάρια που πετάγονται από όχι τυχαίους δημοσιογραφίσκους και «ειδικούς».

Η μείωση της σύνταξης των σκόπιμα στοχοποιούμενων ως «ανεμβολίαστων» έχει ήδη μπει στο μαγειρείο. Θα βαπτιστεί ως και καλά «δίκαιη», ώστε να αντιμετωπιστεί η υποτιθέμενη οικονομική πίεση που ασκούν οι ανυπάκουοι στο σύστημα υγείας. Μία εισφορά ρατσιστικότατη για ένα σύστημα υγείας επικίνδυνα ανεπαρκές, με ευθύνη της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας και τις πλάτες των «ειδικών».

Γιατί είναι υποτιθέμενη η οικονομική πίεση στο ήδη διαλυμένο σύστημα υγείας; Μα γιατί οι υπάρχουσες υποδομές (κρεβάτια, εξοπλισμός κλπ) υφίστανται, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό (γιατροί, νοσοκόμοι, κλπ) υφίσταται. Όποιος και ότι απασχολείται είναι ήδη διαθέσιμο. Αλλά εκτός από αυτό το γεγονός, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανεπαρκείς και το προσωπικό είναι λειψό. Τα κενά σε όλο το κομμάτι της υγείας είναι τεράστια. Αντί λοιπόν, να τονίζουν τις ελλείψεις και να πιέζουν για προσλήψεις και για επενδύσεις στην υγεία, κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Με τον τρόπο δε αυτό σκεπάζουν τα υγειονομικά εγκλήματα του πολιτικού κατεστημένου.

Κι όμως υπάρχουν ανθρωπάρια που βγαίνουν αναίσχυντα και προπαγανδίζουν ότι συγκεκριμένοι νοσηλευόμενοι κοστίζουν παραπάνω. Δε φτάνει που λένε ψέματα, αλλά θέτουν και την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι ανάλογα με τις φασιστικές τους ιδεοληψίες. Επιπλέον, απαξιώνουν τις διαχρονικά καταβαλλόμενες υγειονομικές εισφορές των συνανθρώπων τους. Μία ανήθικη και απάνθρωπη θέση. Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνανε μια ζωή για να έχουν υγειονομική βοήθεια.

Η ρατσιστική επιβολή επιπλέον εισφοράς στους μη εμβολιασμένους συνταξιούχους θα προμήνυε και αντίστοιχη ρατσιστική επιβολή έκτακτης υγειονομικής εισφοράς και σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Όσο για εκείνους που συμφωνούν με το ανήκουστο μέτρο, πρόκειται για όσους πουλάνε κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι σκάβουν όχι μόνο το λάκκο των συγκεκριμένων συνανθρώπων τους, όχι μόνο το δικό τους λάκκο, αλλά και όλων μας.

Με τον ασπασμό μίας τέτοιας θέσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να στρωθεί το χαλί για μία ευρύτερη ανακατάταξη στις υγειονομικές εισφορές όλων των εργαζομένων, όπως και στις υγειονομικές κρατήσεις όλων των συνταξιούχων. Διακυβεύεται η αποδόμηση του μέχρι τώρα συμπληρωματικού και αλληλέγγυου πνεύματος που διέπει το δημόσιο σύστημα υγείας. Κάτι που αφορά όλους μας. Ας δούμε το πώς και το γιατί.

Με το σκεπτικό που τώρα ετοιμάζεται αυτού του τύπου η επιπλέον χρέωση, αργότερα μπορεί να δικαιολογηθεί μία παρόμοια αύξηση για όσους για παράδειγμα επιλέγουν να καπνίζουν. Το έδαφος λοιπόν, θα έχει στρωθεί.

Για όσους προστρέξουν να μειδιάσουν ή και να γελάσουν, να τους θυμίσω ότι αυτό το μοντέλο υφίσταται ήδη και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως, μάλιστα, κάποιοι από τους μειδιάζοντες να αποτελούν μέλος του. Αλλά ως συνήθως, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν από κάθε υποψήφιο ασφαλιζόμενο συμβολαίου υγείας να δηλώσει όλο το ιατρικό του ιστορικό, ώστε ανάλογα με αυτό να καθορίσουν τυχόν εξαιρέσεις υγειονομικής κάλυψης ή και μειωμένες υγειονομικές καλύψεις ή και το ύψος του ασφαλίστρου. Όμως δεν σταματούν εδώ. Υποχρεώνουν τον ήδη ασφαλισμένο να τις ενημερώνει άμεσα για κάθε περιστατικό υγείας του. Ώστε να ανανεώνεται το ιστορικό του και να μεταβάλλονται με έμμεσο ή άμεσο τρόπο οι υγειονομικές του καλύψεις και τα ασφάλιστρα.

Ας εξετάσουμε όμως το θέμα και σε σχέση με τα εμβόλια. Σύμφωνα με μελέτη του University of Ottawa Heart Institute Retrospective στον Καναδά, αλλά και δηλώσεις επιστημόνων-μελών της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA των ΗΠΑ (διάβασε τις πηγές), υπάρχει μία ανησυχία για τα καταγεγραμμένα περιστατικά μυοκαρδίτιδας, μυοπερικαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, μετά από εμβολιασμό με mRNA σκευάσματα, ειδικά σε νέους.

Όμως, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ή υπό-καλύπτουν μία σειρά μελλοντικών παθήσεων, καθώς και ασθενειών που έχουν ήδη προκύψει. Για παράδειγμα, μία καρδιακή πάθηση, όπως η μυοκαρδίτιδα, πιθανά να οδηγήσει σε γενική εξαίρεση μελλοντικών καρδιακών ασθενειών. Εδώ το μειδίαμα μάλλον κόβεται απότομα.

Το εργαλείο για τη διεύρυνση σε όλους μας, του πνεύματος μίας επιπλέον εισφοράς σε μη εμβολιασμένους ίσως να αποτελέσει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας. Μία μετεξέλιξη δηλαδή του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού που αποδεχθήκαμε για να έχουμε μία «φυσιολογική» ζωή, αλλά στην πραγματικότητα εντελώς ανώμαλη.

Τα προσωπικά υγειονομικά μας δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε μία ψηφιακή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί άμεσα η υγειονομικό μας εικόνα. Αυτό σημαίνει πως οι όποιες υγειονομικές μας «αδυναμίες», είτε εξαιτίας του γονιδίου μας, είτε συνέπεια επιλογών μας, είτε λόγω κάποιου τυχαίου παράγοντα (ατύχημα), θα είναι διακριτές και εύκολα προσβάσιμες.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η επικίνδυνη εξέλιξη της εγκαθίδρυσης ενός ρατσιστικού μεταβλητού συστήματος προσδιορισμού υγειονομικών εισφορών σε όλους μας, είναι η σθεναρή μας αντίθεση, όλων, μα όλων, τώρα, χθες, προχθές, απέναντι στα σχέδια επιβολής ενός χαρατσιού στους μη εμβολιασμένους συνταξιούχους ή και εργαζόμενους συνανθρώπους μας. Να απαντάμε αρνητικά σε τέτοιου είδους δημοσκοπικά ερωτήματα. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο ο οποίος κρύβεται, τόσο το καλύτερο.

Ας παραμερίσουμε τα διεστραμμένα και ύποπτα λόγια κάποιων «ειδικών», δημοσιογραφίσκων και εξουσιαστών, που τόσα χρόνια μας έχουν φάει τα σωθικά και μας σκάβουν το λάκκο και ας σταθούμε επιτέλους ο ένας δίπλα στον άλλον.

Γιατί στη θέση που θα βρεθεί ο διπλανός μας σήμερα, μπορεί και θα βρεθούμε και εμείς αύριο.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 24 Σεπτεμβρίου 2021

www.eksadaktylos.gr

Πηγές:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.13.21262182v1

https://www.marketwatch.com/story/fda-committee-votes-against-approving-biontech-and-pfizers-covid-19-booster-11631908000

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights