Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των τουριστών έως να φτάσουν στο Μεγανήσι

Γερμανοί τουρίστες περιγράφουν το “γολγοθά” τους σε τοπική εφημνερίδα της χώρας:

“Η δοκιμή PCR προκαλεί δυσαρέσκεια: οι διακοπές τελειώνουν στο αεροδρόμιο

Βροχή στη Γερμανία αντί για ήλιο στην Ελλάδα: Το περασμένο Σάββατο, οι Gerhild Seidel και Ursula Haake από το Lüttringen ήθελαν να πάνε διακοπές μαζί με την Ingrid και τον Helmut Franke από το Sundern. Αλλά κατέληξαν  στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Οι δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν στο Wickede-Wimbern για 300 ευρώ, μεταξύ άλλων, δεν είχαν τον αριθμό της ταυτότητας.

Lüttringen / Ντίσελντορφ – “Σκεφτήκαμε για πολύ καιρό εκ των προτέρων εάν πρέπει να πετάξουμε καθόλου”, λέει η Gerhild Seidel ενόψει της κατάστασης της κορώνας στη Γερμανία. Τελικά, ωστόσο, η ομάδα αποφάσισε να ξεφύγει από την κατάσταση στο χώρο του ξενοδοχείου και να περάσει μερικές ξέγνοιαστες μέρες σε ένα μικρό νησί.

Το Σάββατο (22 Μαΐου) το κουαρτέτο αναχώρησε για το αεροδρόμιο στο Ντίσελντορφ νωρίς το πρωί. Από εκεί θα έπρεπε να πάει με αεροπλάνο στην ελληνική πόλη της Πρέβεζας και μετά με πλοίο για το Μεγανήσι, ένα νησί με περίπου 1000 κατοίκους και τρία μικρά χωριά στο Ιόνιο Πέλαγος.

Αλλά το σοκ ακολούθησε στο τσεκ ιν της εταιρείας Condor. Οι τέσσερις δοκιμές PCR της ομάδας δεν αναγνωρίστηκαν. «Η κυρία στον έλεγχο δοκίμασε τα πάντα», λέει ο Helmut Franke – χωρίς επιτυχία. Από τη μία πλευρά, ο αριθμός της ταυτότητας που απαιτείται για ένα ταξίδι στην Ελλάδα έλειπε από τις δοκιμές και, από την άλλη πλευρά, ο χρόνος κατά τον οποίο ελήφθησαν τα δείγματα επισημάνθηκε ως μεσάνυχτα – δηλαδή μεσάνυχτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί εκτός του χρονικού περιορισμού των 72ωρών, εξηγεί η ομάδα. “Έχουμε μείνει τώρα με το κόστος.” Δηλαδή περίπου 1300 ευρώ για τις πτήσεις και 300 ευρώ για τις δοκιμές PCR.

Η ομάδα θέλει τώρα τα χρήματα πίσω από το “MAPP Prevention”. Από τον Ιανουάριο, η εταιρεία προσφέρει γρήγορες και PCR δοκιμές στις παλιές εγκαταστάσεις του κέντρου θεραπείας “Trias Vita” στο Ruhrtalklinik στο Wickede-Wimbern. Εκεί η ομάδα πραγματοποίησε τα τεστ.

Ο Dominik Pieper από την ιδρυτική ομάδα του “MAPP Prevention” παραδέχεται ανοιχτά ότι αυτό ήταν μια μεγάλη ζημιά για την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρθηκε επίσης η επιστροφή των εξόδων δοκιμής, εξηγεί. Η προσφορά απορρίφθηκε.

Οι παραθεριστές από την περιοχή Soest δεν μπορούν να απογειωθούν: η ομάδα προσλαμβάνει δικηγόρο

Το πιστοποιητικό δοκιμής συμπληρώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας, λέει ο Dominik Pieper, αλλά ο αριθμός της ταυτότητας δεν περιλαμβάνεται στο πρότυπο. Σε τελική ανάλυση, δεν ήξεραν για ποιό λόγο  χρειάζονταν  το τεστ. Σε άλλες περιπτώσεις, είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων ότι το αποτέλεσμα της δοκιμής πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τον αριθμό της ταυτότητας. Αυτό έγινε επίσης, λέει ο Pieper – αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση.

«Προσφέρουμε μια υπηρεσία», προσθέτει, οι κανόνες για τις δοκιμές PCR διαφέρουν από χώρα σε χώρα, δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε  όλα, οπότε πρέπει να τηρούμε  τις οδηγίες. Ο Pieper περιγράφει τον χρόνο που λείπει της δειγματοληψίας – η ώρα 0 είναι προεπιλογή – ως αποτυχία.

Η ομάδα εκπροσωπείται τώρα από δικηγόρο, έχει χωνέψει τις χαμένες διακοπές το βράδυ με ελληνικό φαγητό και ένα μπουκάλι Metaxa – μια μικρή παρηγοριά.

Πολλοί προορισμοί διακοπών απαιτούν δοκιμή PCR

Οι ελληνικές αρχές απαιτούν πιστοποιητικό αρνητικής δοκιμής PCR από αναγνωρισμένο εργαστήριο δοκιμών κατά την είσοδο , εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας Condor. Κατά συνέπεια, το πιστοποιητικό πρέπει να δείχνει ότι η δοκιμή είναι αρνητική . Επιπλέον, το πλήρες όνομα που περιλαμβάνει τον αριθμό ταυτότητας και τον ακριβή χρόνο της δοκιμής πρέπει να δοθεί για αναγνώριση , καθώς δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 72 ώρες . Η Ελλάδα αποτελεί περιοχή κινδύνου για κορώνα από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) από τις 7 Μαρτίου ταξινομημένο.

Εκτός από την Ελλάδα, πολλές χώρες διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ PCR όταν εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα. Πληροφορίες για τους ταξιδιώτες διατίθενται στον ιστότοπο του RKI, μεταξύ άλλων.

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη παρέα Γερμανών είχαν  εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις οι δύο και απλά τους έλειπαν μόλις τρεις ημέρες για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα , ώστε να μην χρειάζονται αρνητικό τεστ, απλά αγαπούν την χώρα μας και ήθελα το συντομότερο να βρεθούν κοντά μας.

Οι δύο εμβολιασμένοι  από αυτούς μπήκαν στο πρώτο αεροπλάνο που βρήκαν τρεις ημέρες  μετά την περιπέτειά τους και βρίσκονται εδώ στο νησί μας.

Με self-test όμως οφείλει κι επισκέπτεται κάθε τουρίστας που επισκέπτεται το νησί μας με ενοικιαζόμενη βάρκα, ιστιοφόρο, γιωτ ή ακόμα και με το ferry-boat, αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος 5 ευρώ ανά άτομο σε κάθε επίσκεψη, πάραυτα μεγαλώνει ο αριθμός όσων το αποφασίζουν.

Τους ευχαριστούμε!

 αντλήθηκαν στοιχεία από πηγή

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights