Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Καταγγελία της επιτροπής πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδος 30/05/2021

Καταγγελία της επιτροπής πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδος 30/05/2021

Καταγγέλουμε σε όλους τους αγρότες και το λαό της Λευκάδας το φιάσκο της Γενικής Συνέλευσης και το πραξικόπημα που διαπράττει η διοίκηση του ΤΑΟΛ.

Η σημερινή «συνέλευση» ήταν παράνομη και παράτυπη όπως έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ως τώρα. Στόχος της διοίκησης όπως είχαμε προειδοποιήσει είναι η με κάθε τρόπο απόφαση ξεπουλήματος του οινοποιείου. Για να περάσει αυτή η απόφαση έπρεπε:

1ον: να διαγραφούν ολόκληρα χωριά εντελώς αναίτια (ενώ έκαναν αίτηση 235 συνέταιροι αυτοί έκαναν αποδοχή μόνο σε 176, τους υπόλοιπους τους πέταξαν έξω).

2ον: Παράνομες εγγραφές δεκάδων μελών με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος λίγες μέρες πριν τη συνέλευση.

3ον: Ανύπαρκτη τεχνική υποστήριξη της διαδικτυακής συνέλευσης και εξαναγκασμός σε συμμετοχή σε αυτήν μελών και αγροτών οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τα μέσα (Η/Υ, tabletακόμα και κινητό σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά ούτε και τις γνώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν.

4ον: Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρατηρήθηκε το φαινόμενο να εμφανίζεται το ίδιο άτομο συνδεδεμένο από δύο διαφορετικές συσκευές. Επίσης εμφανίστηκαν μέλη χωρίς να έχουν ανοιχτή την κάμερά τους και χωρίς να έχουν αναγράψει το ονοματεπώνυμό τους. Στην προηγούμενη δε συνέλευση (28/03/21) αναφέρθηκε ότι για να είναι εφικτή η ταυτοποίηση των συμμετεχόντων απαιτείται η πλήρης αναγραφή του ονοματεπωνύμου στο σύστημα καθώς και η εμφάνισή τους στην κάμερα όταν καλούνται ή όταν τοποθετούνται. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν έγινε σήμερα (παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία).

5ον: Βάσει των παραπάνω γεγονότων δεν υπήρξε εξασφάλιση της αδιαβλητότητας της ψηφοφορίας και δη για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τον συνεταιρισμό.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας καλεί τους αγρότες σε όλα τα χωριά στη συγκέντρωση υπογραφών για μομφή του Δ.Σ. το οποίο θεωρεί επικίνδυνο και καταχραστικό για τα συμφέροντα του ΤΑΟΛ και των αγροτών.

Το ΤΑΟΛ ανήκει στους αγρότες, αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights