Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Περιμένοντας τον … “Μεσσία” στην Λευκάδα

Η  “μεγάλη ευκαιρία” για ν΄αλλάξει η Λευκάδα

Η αλήθεια είναι ότι από ημέρες θέλαμε να σχολιάσουμε σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας, πάραυτα καρτερικά περιμέναμε τις αντιδράσεις από φορείς και κόμματα στην άτυπη αυτή συμφωνία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Λευκάδας, του Αντιπεριφερειάρχη και του Βουλευτή πάνω στις πολιτικές  κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης σχετικά με το πώς και τι αποτελεί ανάπτυξη για την Λευκάδα και τους πολίτες της.

Είναι λυπηρό να παρουσιάζεται ως ανάπτυξη κι εξέλιξη του βιοτικού επιπέδου μιας κοινωνίας η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος   με έργα που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον,  εκτοπίζουν τα πουλιά και τα ζώα,  αλλάζουν την ακτογραμμή,  περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση των μόνιμων κατοίκων.

Είναι παρανοϊκό να ξεκινάς μια τέτοιου τύπου ανάπτυξη , πριν να εξασφαλίσεις τις απαραίτητες υποδομές   ύδρευσης, αποχέτευσης, εξασφάλισης των δημόσιων ελεύθερων χώρων.

Είναι αστείο, όταν δεν έχεις  κανένα έργο  εν εξελίξει που να παράγει , ν΄ αναδεικνύει  και να προάγει τον πολιτισμό, να παρουσιάζεις ως τέτοιο την αναστήλωση εκκλησιών και την ανάδειξη μνημείων 200 ετών ,όταν η ιστορία σου ως λαός  αποτιμάται σε μερικές χιλιετίες!

Είναι τραγικό ν΄ αναγάγεις την  Enterprice Greece ως  σημαντικό παράγοντα και ρυθμιστή των εξελίξεων στην Λευκάδα .

Είναι οδυνηρό, αυτή να είναι σήμερα η κυρίαρχη άποψη της δημοκρατικής Λευκάδας με την αντιπολίτευση σιωπηρά να την υποστηρίζει ή τουλάχιστον να την αποδέχεται.

Τέλος είναι απαράδεκτο στα  ηλεκτρονικά ΜΜΕ  να μην υπάρχει μία πρόταση  για μια άλλη κατεύθυνση με σεβασμό προς την φύση και τον άνθρωπο που κατοικεί μόνιμα στην Λευκάδα.

Η ΠΕ Λευκάδας  χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη με στοχευμένα πλέον έργα  στον πολιτισμό   κι έμφαση στην αποκέντρωση , με παρεμβάσεις στην νότια , ορεινή αλλά και τα νησιά Κάλαμος και Καστό, αυστηροποίηση των κανόνων δόμησης, ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, το οικοτουριστικό πάρκο στο μικρό ιχθυοτροφείο, τις ήπιες παρεμβάσεις στον Αβλέμονα, την προστασία και την ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου από τον Άι-Γιάννη έως το Κάστρο, την επέκταση του δικτύου των βιολογικών, την ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στον Καστό, την ανάδειξη της περιοχής των παλαιολιθικών ευρημάτων και μουσείο με τα 20.000 ευρήματα στο Μεγανήσι, την αναστήλωση του Απόλλωνα, την ζεύξη με γέφυρα στο Καλλιγόνι , την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών και των χωριών της ορεινής Λευκάδας , την ανάδειξη των παλιών μονοπατιών κα

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights