Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Κτενάς: «Ένα βήμα πιο κοντά η Παράκαμψη Καλαμιτσίου με τη δωρεά μελέτης από την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε.»

Με ομόφωνη απόφαση, πλην μίας λευκής ψήφου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έκανε αποδεκτή τη δωρεά της εταιρείας ΜΗΚΥΝΑΙ Α.Ε., η οποία προσέφερε προς την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Αποκατάσταση Δρόμου Αγίου Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα» (Παράκαμψη Καλαμιτσίου), συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δήλωσε σχετικά:

«Η προσφορά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το πολύπαθο έργο της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή, εκ της οποίας αφενός εξοικονομείται δημόσιο χρήμα και αφετέρου κερδίζεται πολύτιμος χρόνος.

Να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. και την εκπρόσωπό της κα. Κορίνα Φασούλη – Γραφανάκη, για την έμπρακτη υποστήριξή στην προσπάθειά μας, ώστε το σημαντικότατο έργο για τη Δυτική Λευκάδα, να λάβει επιτέλους σάρκα και οστά μετά από τόσα χρόνια.».

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και του Προέδρου Τ.Κ. Καλαμιτσίου στην περιοχή του έργου:

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights