Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουνίου 2023

Μόνος έμεινε να “παίζει μπάλα” ο δήμαρχος ;

Δεκτή έκανε την παραίτηση  της  κ. Κατερίνας Καββαδά

“Αποδεχόμαστε την παραίτηση της κας. Καββαδά (Καρατσολάκη) Αικατερίνης του Σπυρίδωνος, από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μεγανησίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Αναγέννηση»

2. Καλούμε τον κο. Καλλίνικο Γεώργιο του Φρειδερίκου, ο οποίος ως δεύτερος αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού, καταλαμβάνει την κενή θέση της παραιτηθέντος, να
προσέλθει εντός πέντε (5) ημερών, ενώπιον του Δημάρχου Μεγανησίου, για να δώσει τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.3852/2010 όρκο, από της επιδόσεως της παρούσης
απόφασης”

Αφορμής δοθείσης, θέλω  να επισημάνω ότι στα δημοτικά συμβούλια  δεν υπήρξε ποτέ ή σχεδόν ποτέ  συγκροτημένη  αντιπολιτευτική  τακτική απέναντι σε μία αμφιλεγόμενη λαϊκίστικη  και χειριστική  πολιτική τακτική της  δημοτικής αρχής,  είτε μέσω του δημάρχου είτε μέσω του προεδρείου.

Ο δήμος όντως διοικείται από τον δήμαρχο και την οικονομική επιτροπή, το δημοτικό συμβούλιο όντως έχει διακοσμητικό χαρακτήρα, οι δημότες όντως έχουν αποκλειστεί από τα δημοτικά συμβούλια, ενώ μέσω της πλατφόρμας webex δυνητικά θα μπορούσαν να συμμετέχουν κι όχι μόνο να περιορίζονται στο να ακούν.

Οι οικονομικές επιτροπές διαρκούν λιγότερο από  τρία λεπτά!!!

Η  απόδραση παρότι εύκολη ωσάν πρακτική δεν είναι λύση , δεν εκφράζει καμιά διαμαρτυρία, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, δεν αποτελεί πολιτική στάση.

Τα μεγάλα ζητήματα του Μεγανησίου βρίσκονται εκεί.  Πανηγυρίζουμε γιατί βρήκαμε 445 άτομα να εμβολιάσουμε!  Συν 150  που θυμούνται  κάπως αργότερα ! Σύνολο  λέω εγώ 600, άιντε και 100 που δεν εμβολιάστηκαν κι άλλα 50 παιδιά, όλοι μαζί πες  800. Πριν έξι χρόνια που τα έγραφα στους προηγούμενους είμασταν 1200! Στα επόμενα έξι, πόσοι θα έχουν μείνει;

Όπως ήταν φυσικό,  άνοιξαν οι διεργασίες  και  ράβονται κουστούμια  από νέους υποψηφίους, πολλά τα ονόματα, ίδια όμως “πολιτική μήτρα αναπαραγωγής”,  αντίγραφα του ίδιου πολιτικού dna  ,ορμώμενοι από διαφορετικές  αφετηρίες συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Η συνταγή για την κατάκτηση της δημαρχιακής καρέκλας γνωστή, αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων ημετέρων , συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια, εξυπηρέτηση κεντρικής εξουσίας,  κατευθυνόμενα δημόσια έργα (ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις δικτύων κτλ).

Εγώ θα μείνω  εδώ, θα είμαι πάντα η αντιπολίτευση, σταθερά απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της οιαδήποτε μορφής εκάστοτε εξουσίας, μέ μοναδικό όπλο τι άλλο ; Την πέννα μου !

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights