Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Δυσαρέσκεια Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας σε Δήμαρχο Λευκάδας για μη ενημέρωση για τα κρούσματα στον Δήμο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με την μη ενημέρωση του Δ.Σ. του σωματείου μας για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού σε εργαζόμενους του Δήμου μας την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Μας προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό η απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων των δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Είναι, το λιγότερο απαράδεκτο, να πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ για κρούσματα κορονοιού σε συναδέλφους μας και όχι επίσημα από τη δημοτική αρχή ως, κατά τη γνώμη μας, όφειλε να μας ενημερώσει.

Εκτός και αν ήταν ακατόρθωτο έως αδύνατο να βρουν τρόπο επικοινωνίας μαζί μας.

Μη έχοντας επίσημη ενημέρωση για το τι έπραξε η δημοτική αρχή ως προς τα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και ανεξάρτητα από αυτά ζητάμε:

  • Υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη του δήμου και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους.
  • Απολύμανση όλων των δημοτικών κτηρίων, και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων.
  • Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, οχήματα μηχανήματα, ΣΜΑ.
  • Να γίνεται συστηματική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον COVID-19 (καθαρίστριες σχολικών μονάδων και εσωτερικών χώρων, καθαριότητα, Κοινωνικές υπηρεσίες, Βοήθεια στο Σπίτι).
  • Να εξασφαλιστούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.
  • Πρόσληψη μόνιμου Ιατρού Εργασίας.

 

Το Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights