Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιανουαρίου 2023

Λευκάδα : Ξεπέρασε τα 70 κρούσματα και τώρα τί;

Διακεκομμένα  lockdown  μέχρι τον Ιούλιο

Σύμφωνα ε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Λευκάδα έχουμε τρία νέα κρούσματα και σε δείγματα  που΄χουν ληφθεί μεταξύ του διαστήματος 21 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου έχει εντοπιστεί το Βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης, το οποίο πλεόν  έχει αρχίσει να επικρατεί σε όλη την χώρα.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μετάλλαξης είναι ότι χτυπά ολοένα και μικρότερης ηλικίας άτομα κι ότι μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία, οπότε κάθε φορά που θ ανοίγουν τα σχολεία θα έχουμε θέμα.

Με δεδομένο ότι η ηλικιακή ομάδα 65-79 παραμένει ανεμβολίαστη και ο εμβολιασμός τους δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος Μαϊου, κάπου εκεί υπολογίζουμε ότι θα γίνει η προσπάθεια ανοίγματος της  εστίασης.

Η Λευκάδα μετά το σοκ των πενήντα κρουαμάτων σε 48 ώρες την περασμένη εβδομάδα,  θ αρχίσει να σταθεροποιείται στα επίπεδα του ενός ή των δύο κρουσμάτων ημερησίως, πάντα βέβαια με την προσεκτική τήρηση των μέτρων.

Τώρα τουρισμός και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα, πάλι από Ιούλιο και βλέπουμε!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανοίχτηκαν οι προσφορές για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια- Αυτή η εταιρεία ανέλαβε την εκπόνηση σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Τέλος στην αυθαιρεσία πριν το 2025 Τα εργαλεία “Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο” (ΓΠΣ) και “Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης” […]

Καλώς ήρθατε, αν μας έρθετε! (Αναν.) Δήλωση του βουλευτή Λευκάδας Θεόδ. Σολδάτου με αφορμή το άρθρο του meganisinews

Αλήθεια, πόσο χρειάζεται να πληρώσει κάποιος συντοπίτης μας ή τουρίστας, προκειμένου να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Ολλανδία στη Λευκάδα, εννοείται […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights