Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Λευκάδα : Ξεπέρασε τα 70 κρούσματα και τώρα τί;

Διακεκομμένα  lockdown  μέχρι τον Ιούλιο

Σύμφωνα ε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Λευκάδα έχουμε τρία νέα κρούσματα και σε δείγματα  που΄χουν ληφθεί μεταξύ του διαστήματος 21 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου έχει εντοπιστεί το Βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης, το οποίο πλεόν  έχει αρχίσει να επικρατεί σε όλη την χώρα.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μετάλλαξης είναι ότι χτυπά ολοένα και μικρότερης ηλικίας άτομα κι ότι μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία, οπότε κάθε φορά που θ ανοίγουν τα σχολεία θα έχουμε θέμα.

Με δεδομένο ότι η ηλικιακή ομάδα 65-79 παραμένει ανεμβολίαστη και ο εμβολιασμός τους δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος Μαϊου, κάπου εκεί υπολογίζουμε ότι θα γίνει η προσπάθεια ανοίγματος της  εστίασης.

Η Λευκάδα μετά το σοκ των πενήντα κρουαμάτων σε 48 ώρες την περασμένη εβδομάδα,  θ αρχίσει να σταθεροποιείται στα επίπεδα του ενός ή των δύο κρουσμάτων ημερησίως, πάντα βέβαια με την προσεκτική τήρηση των μέτρων.

Τώρα τουρισμός και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα, πάλι από Ιούλιο και βλέπουμε!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Θεματική εβδομάδα” στα σχολεία, αντιδρούν πανελλαδικά οι γονείς, σφυρίζουν αδιάφορα οι “κομματικά ομογάλακτοι” καθηγητές

Αντιδρούν και οι γονείς στην Λευκάδα Ανοιχτή επιστολή προς: τους   Καθηγητές, γονείς και Συλλόγους Γονέων Γυμνασίων Ν. Ρεθύμνης. Κοινοποίηση προς: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights