Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

“Αδειάζουν” οι εργαζόμενοι τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Νοσοκόμα νόσησε στις 22 Φεβρουαρίου και το δείγμα στάλθηκε στα Γιάννενα. Η απάντηση ήρθε σε 48 ώρες! Με χορηγίες προσπαθησαν να καλύψουν την έλλειψη των αντιδραστηρίων για τον Μοριακό Αναλυτή!

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη συναδέλφισσα νοσηλεύτρια που εργάζονταν τις προηγούμενες μέρες στη κλινική covid του νοσοκομείου και παρά το ότι τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας παρουσίασε συμπτώματα και προσήλθε για test στο νοσοκομείο. Παρά τα συμπτώματα, το rapid test βγήκε αρνητικό (κάτι που αντικειμενικά προβληματίζει ως προς την αξιοπιστία τους) και αφού είχε συμπτώματα
πάρθηκε και μοριακό test που στάλθηκε την επόμενη μέρα, Τρίτη το πρωί στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το αποτέλεσμα βγήκε αργά το βράδυ και ήταν θετικό όπου και ενημερώθηκε. Είχε βγει βέβαια σε προληπτική καραντίνα. Μεσολάβησαν δηλαδή σχεδόν δύο πολύτιμες μέρες από την ημέρα και ώρα λήψης του μοριακού test μέχρι την επιβεβαίωση της θετικότητας του. Μέλος της οικογένειάς της που ήταν άμεση επαφή βγήκε σε καραντίνα δύο μέρες μετά και αφού τις δύο προηγούμενες μέρες εργάζονταν σε ευαίσθητο τομέα.
Ας μας απαντήσουν «Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική – κρατική ευθύνη αποτελεί η διαχείριση αυτή σύμφωνα και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ?
όλη η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟ ήΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αυτές τις μέρες από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η περιοχή μας που στα προηγούμενα δύο κύματα της πανδημίας βγήκε αλώβητη με ελάχιστα κρούσματα πλέον βρίσκεται ένα στάδιο πριν το βαθύ κόκκινο και εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Συμπολίτες μας νοσηλεύονται στη κλινική covid, του νοσοκομείου, δεκάδες βρίσκονται σε καραντίνα, και από ότι ακούγεται υπάρχει εκτεταμένη διασπορά στην κοινότητα και  στα σχολεία. Ευχόμαστεσε όλους ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη!

Η επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους είναι ελλιπής έως ανεπαρκής  επιτείνοντας την ανησυχία και την ανασφάλεια του  κόσμου που έχει κουραστεί από το «άνοιξε-κλείσε» και από τις αντιφατικές αποφάσεις των κυβερνώντων, με μέτρα  χωρίς καμιά επιστημονική ορθολογική τεκμηρίωση.

Ένα χρόνο μετά ο εχθρός μόνο «αόρατος» δεν είναι. Γνωρίζουμε τόσα πολλά πλέον γι’ αυτόν.Γνωρίζουμε ποιες πληθυσμιακές  ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο, με ποια υποκείμενα νοσήματα  και πως πρέπει να προστατευτούν. Έχουμε φάρμακα, εμβόλια, επιστημονική γνώση και είχαμε πολύτιμο χρόνο για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία , για να  αναπτυχθούν νέες κλίνες  ΜΕΘ και για να ανασυγκροτηθείηπρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που αποτελεί και κλειδί για την αντιμετώπιση του λοιμώδες  αυτού νοσήματος.Εδώ και ένα χρόνο αναδεικνύουμεκαι διεκδικούμε ως υγειονομικοί  μια σειρά από μέτρα και αιτήματα που δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο τα αγνοεί αλλά αντίθετα  μας στοχοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται για αυτά.

Δεν δικαιούται λοιπόν ένα χρόνο  μετά, ΚΑΝΕΙΣ  νακατηγορεί αυτούς πού νόσησαν ή νοσούν από τον ιό για την διασπορά του, όταν όλοι γνωρίζουν τι βιώνουμε με τον παρατεταμένο εγκλεισμό και κυρίως τα παιδιά μας με την αποκοινωνικοποίηση,την τηλεκπαίδευση, την  υψηλή έκθεση στους Η/Υ με τις τεράστιες συνέπειες που θα φανούν μεταγενέστερα στη ψυχική τους υγεία και ισορροπία.

Αλήθεια «ατομική ευθύνη» είναι ή ανεπίτρεπτο «κόστος» που η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την αραίωση τμημάτων, για ενδελεχή  καθαριότητα και απολύμανση, για μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς?«Ατομική ευθύνη» είναι  η  άρνηση test σε μαθητές και γονείς μαθητών που ανησυχούν από τα πολλά κρούσματα στα σχολεία, σε σημείο που να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια  πληρώνοντας αδρά για προληπτικό έλεγχο?

Ας μας πουν οι αρμόδιοι πόσα test έχουν γίνει σε εργαζόμενους στα supermarket, σε ταχυμεταφορές σε άλλους μαζικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός και πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες!!!

Γιατί όλα αυτά δεν τα αναφέρουν στις δηλώσεις τους παρά μόνο μας κουνούν το δάκτυλο  για απειθαρχία, για ανεμελιά και για  ανευθυνότητα ? Ας σκεφτούμε  το «μάντρωμα» από τις 6:00 μμ μέσα στο σπίτι, είναι μέτρο επιστημονικά τεκμηριωμένο και ορθολογικά σωστό ή μήπως κατασταλτικό και τιμωρητικό? Έχουν μετρήσει τις επιπτώσεις  των lockdown στη δημόσια υγεία συνολικά,  την αναστολή της πρόληψης, παρακολούθησης και θεραπείας άλλων νοσημάτων, από το φόβο,  την ανεργία, την ανασφάλεια, την καταστροφή των αυτοαπασχολουμένων, των μικροεπαγγελματιών?Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας !

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική πολιτική επιλογήείναιτο ότι ένα χρόνο μετά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μη διασπορά του ιού  αφού επέλεξαν το νοσοκομείο να νοσηλεύει περιστατικά covid?Δεν προσλάβαν τις απαραίτητες ειδικότητες αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους. Δεν κατάφεραν   να ανοίξουν τις  6 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου, τις 4 κλίνες στο νοσοκομείο Άρτας, τις 4 κλίνες του νοσοκομείου Φιλιατώνώστε να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες στην περιοχή θωρακίζοντας τα νοσοκομεία. Πόσο θα κόστιζαν αυτά τα μέτρα ? Πολύ λιγότερα πάντως από τα διαρκή lockdownπου καταστρέφουν  την οικονομία αφού στοιχίζουν όπως οι ίδιοι λένε πάνω από 2 δις το μήνα. «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι» που λέει και ο πάνσοφος λαός μας !!!

 

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ

Στις αρχές Δεκέμβρη το νοσοκομείο προμηθεύθηκε μέσω «δωρεάς» ένα μοριακό αναλυτή για test κορονοϊού. Δε σχολιάζουμε το γεγονός γιατί η οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας και επαφίεται σε κάποιους «φιλάνθρωπους» μεγαλοεπιχειρηματίες που προσδοκούν οφέλη από τη «φιλανθρωπία τους».

Ο εξοπλισμός αυτός λόγω έλλειψης των αναγκαίων μέσων, προσωπικό,  αντιδραστήρια ποτέ δε λειτούργησε «επαρκώς» και σε 24ωρη βάση. Ο συγκεκριμένος αυτοματοποιημένος αναλυτής μπορεί να ελέγξει σε διάστημα 8ώρου 16 δείγματα και το πιο σημαντικό να βγάλει  αποτέλεσμα σε δύο ώρες κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στην έγκαιρη διάγνωση, απομόνωση και ιχνηλάτηση θετικών κρουσμάτωνΗ Διοίκηση αντί λοιπόν να λύσει τα όποια  εμπόδια για την πλήρη αξιοποίησή του και παρά της οχλήσεις του σωματείου πόνταρε στη «φιλανθρωπία» φορέων, προτάσσοντας για μια ακόμη φορά το «κόστος» των αντιδραστηρίων, όταν μάλιστα η περιοχή μας βράζει από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη συναδέλφισσα  νοσηλεύτρια που εργάζονταν τις προηγούμενες μέρες  στη κλινική covidτου νοσοκομείου και παρά το ότι τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας παρουσίασε συμπτώματα και προσήλθε για test στο νοσοκομείο. Παρά τα συμπτώματα, το rapidtest βγήκε αρνητικό (κάτι που αντικειμενικά προβληματίζει ως προς την αξιοπιστία τους) και αφού είχε συμπτώματα πάρθηκε και μοριακό test που στάλθηκε την επόμενη μέρα, Τρίτη το πρωί στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα βγήκε αργά το βράδυ και ήταν θετικό όπου και ενημερώθηκε. Είχε βγει βέβαια σε προληπτική καραντίνα.Μεσολάβησαν δηλαδή σχεδόν δύο πολύτιμες  μέρες από την ημέρα και ώρα  λήψης του μοριακούtest μέχρι την επιβεβαίωση της θετικότητας του.Μέλος της οικογένειάς της που ήταν άμεση επαφή  βγήκε σε καραντίνα δύο  μέρες μετά και αφού  τις δύο προηγούμενες μέρες εργάζονταν σε ευαίσθητο τομέα.  Ας μας απαντήσουν «Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική – κρατική ευθύνη αποτελεί η διαχείριση αυτήσύμφωνα και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ?

«Ατομική ευθύνη» σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα ή κρατική – κυβερνητική επιλογή και «κόστος» που δεν επιτάσσουν ξενοδοχεία για τη  διαμονή και  απομόνωση των κρουσμάτων και των άμεσων επαφών τους, με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων (φαγητό κτλ) για την αποφυγή ενδοοικογενειακής μετάδοσης του ιού και ταυτόχρονη  παρακολούθησή τους?Εκτός κι αν νομίζουν ότι ζούμε σε βίλες με εκατοντάδες τετραγωνικά και διαφορετικά δωμάτια όπου μπορούμε να απομονωθούμε !!!

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική επιλογή που ακόμη και τώρα δεν κάνουν μαζικά test στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε μην γίνουν φορείς υπερμετάδοσης του ιού!

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική ευθύνη αποτελεί το γεγονός  ότι ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και διαστρωματωμένος  έλεγχος του πληθυσμού, με στοχευμένα, μαζικά και όχι τυφλά testεκεί που αναπτύσσονται «φωλιές» κρουσμάτων για  να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού  ώστε να μην τρέχουμε πίσω του.

Μήπως όλα αυτά τα μέτρα αποτελούν ανεπίτρεπτο «κόστος» για το κράτος και την κυβέρνηση  που το βλέμμα τους είναι στραμμένο πως θα φορτωθεί η εξελισσόμενη οικονομική κρίση,που σημάδια της προϋπήρχαν από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και που η πανδημία την έφερε πιο κοντά,στους εργαζόμενους και το λαό !!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εχθρός είναι ορατός και η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί και αλλιώς αλλά αυτό  θέλει αγώνα ενάντια στις πολιτικές επιλογές  της εμπορευματοποίησης , της ιδιωτικοποίησης και των ΣΔΙΤ στη δημόσια Υγεία. Θέλει αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας όλων αυτών που παράγουν τον αμύθητο πλούτο που συσσωρεύεται σε όλο και πιο λίγα χέρια.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν μαζί μας για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας μας στηρίζοντας τα αιτήματα και των αγώνα των υγειονομικών, που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή παρά τις απαγορεύσεις, τις πειθαρχικές διώξεις και τη καταστολή.

Το 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟ ήΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αυτές τις μέρες από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η περιοχή μας που στα προηγούμενα δύο κύματα της πανδημίας βγήκε αλώβητη με ελάχιστα κρούσματα πλέον βρίσκεται ένα στάδιο πριν το βαθύ κόκκινο και εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Συμπολίτες μας νοσηλεύονται στη κλινική covid, του νοσοκομείου, δεκάδες βρίσκονται σε καραντίνα, και από ότι ακούγεται υπάρχει εκτεταμένη διασπορά στην κοινότητα και  στα σχολεία. Ευχόμαστεσε όλους ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη!

Η επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους είναι ελλιπής έως ανεπαρκής  επιτείνοντας την ανησυχία και την ανασφάλεια του  κόσμου που έχει κουραστεί από το «άνοιξε-κλείσε» και από τις αντιφατικές αποφάσεις των κυβερνώντων, με μέτρα  χωρίς καμιά επιστημονική ορθολογική τεκμηρίωση.

Ένα χρόνο μετά ο εχθρός μόνο «αόρατος» δεν είναι. Γνωρίζουμε τόσα πολλά πλέον γι’ αυτόν.Γνωρίζουμε ποιες πληθυσμιακές  ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο, με ποια υποκείμενα νοσήματα  και πως πρέπει να προστατευτούν. Έχουμε φάρμακα, εμβόλια, επιστημονική γνώση και είχαμε πολύτιμο χρόνο για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία , για να  αναπτυχθούν νέες κλίνες  ΜΕΘ και για να ανασυγκροτηθείηπρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που αποτελεί και κλειδί για την αντιμετώπιση του λοιμώδες  αυτού νοσήματος.Εδώ και ένα χρόνο αναδεικνύουμεκαι διεκδικούμε ως υγειονομικοί  μια σειρά από μέτρα και αιτήματα που δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο τα αγνοεί αλλά αντίθετα  μας στοχοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται για αυτά.

Δεν δικαιούται λοιπόν ένα χρόνο  μετά, ΚΑΝΕΙΣ  νακατηγορεί αυτούς πού νόσησαν ή νοσούν από τον ιό για την διασπορά του, όταν όλοι γνωρίζουν τι βιώνουμε με τον παρατεταμένο εγκλεισμό και κυρίως τα παιδιά μας με την αποκοινωνικοποίηση,την τηλεκπαίδευση, την  υψηλή έκθεση στους Η/Υ με τις τεράστιες συνέπειες που θα φανούν μεταγενέστερα στη ψυχική τους υγεία και ισορροπία.

Αλήθεια «ατομική ευθύνη» είναι ή ανεπίτρεπτο «κόστος» που η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την αραίωση τμημάτων, για ενδελεχή  καθαριότητα και απολύμανση, για μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς?«Ατομική ευθύνη» είναι  η  άρνηση test σε μαθητές και γονείς μαθητών που ανησυχούν από τα πολλά κρούσματα στα σχολεία, σε σημείο που να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια  πληρώνοντας αδρά για προληπτικό έλεγχο?

Ας μας πουν οι αρμόδιοι πόσα test έχουν γίνει σε εργαζόμενους στα supermarket, σε ταχυμεταφορές σε άλλους μαζικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός και πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες!!!

Γιατί όλα αυτά δεν τα αναφέρουν στις δηλώσεις τους παρά μόνο μας κουνούν το δάκτυλο  για απειθαρχία, για ανεμελιά και για  ανευθυνότητα ? Ας σκεφτούμε  το «μάντρωμα» από τις 6:00 μμ μέσα στο σπίτι, είναι μέτρο επιστημονικά τεκμηριωμένο και ορθολογικά σωστό ή μήπως κατασταλτικό και τιμωρητικό? Έχουν μετρήσει τις επιπτώσεις  των lockdown στη δημόσια υγεία συνολικά,  την αναστολή της πρόληψης, παρακολούθησης και θεραπείας άλλων νοσημάτων, από το φόβο,  την ανεργία, την ανασφάλεια, την καταστροφή των αυτοαπασχολουμένων, των μικροεπαγγελματιών?Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας !

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική πολιτική επιλογήείναιτο ότι ένα χρόνο μετά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μη διασπορά του ιού  αφού επέλεξαν το νοσοκομείο να νοσηλεύει περιστατικά covid?Δεν προσλάβαν τις απαραίτητες ειδικότητες αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους. Δεν κατάφεραν   να ανοίξουν τις  6 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου, τις 4 κλίνες στο νοσοκομείο Άρτας, τις 4 κλίνες του νοσοκομείου Φιλιατώνώστε να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες στην περιοχή θωρακίζοντας τα νοσοκομεία. Πόσο θα κόστιζαν αυτά τα μέτρα ? Πολύ λιγότερα πάντως από τα διαρκή lockdownπου καταστρέφουν  την οικονομία αφού στοιχίζουν όπως οι ίδιοι λένε πάνω από 2 δις το μήνα. «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι» που λέει και ο πάνσοφος λαός μας !!!

 

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ

Στις αρχές Δεκέμβρη το νοσοκομείο προμηθεύθηκε μέσω «δωρεάς» ένα μοριακό αναλυτή για test κορονοϊού. Δε σχολιάζουμε το γεγονός γιατί η οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας και επαφίεται σε κάποιους «φιλάνθρωπους» μεγαλοεπιχειρηματίες που προσδοκούν οφέλη από τη «φιλανθρωπία τους».

Ο εξοπλισμός αυτός λόγω έλλειψης των αναγκαίων μέσων, προσωπικό,  αντιδραστήρια ποτέ δε λειτούργησε «επαρκώς» και σε 24ωρη βάση. Ο συγκεκριμένος αυτοματοποιημένος αναλυτής μπορεί να ελέγξει σε διάστημα 8ώρου 16 δείγματα και το πιο σημαντικό να βγάλει  αποτέλεσμα σε δύο ώρες κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στην έγκαιρη διάγνωση, απομόνωση και ιχνηλάτηση θετικών κρουσμάτωνΗ Διοίκηση αντί λοιπόν να λύσει τα όποια  εμπόδια για την πλήρη αξιοποίησή του και παρά της οχλήσεις του σωματείου πόνταρε στη «φιλανθρωπία» φορέων, προτάσσοντας για μια ακόμη φορά το «κόστος» των αντιδραστηρίων, όταν μάλιστα η περιοχή μας βράζει από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη συναδέλφισσα  νοσηλεύτρια που εργάζονταν τις προηγούμενες μέρες  στη κλινική covidτου νοσοκομείου και παρά το ότι τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας παρουσίασε συμπτώματα και προσήλθε για test στο νοσοκομείο. Παρά τα συμπτώματα, το rapidtest βγήκε αρνητικό (κάτι που αντικειμενικά προβληματίζει ως προς την αξιοπιστία τους) και αφού είχε συμπτώματα πάρθηκε και μοριακό test που στάλθηκε την επόμενη μέρα, Τρίτη το πρωί στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα βγήκε αργά το βράδυ και ήταν θετικό όπου και ενημερώθηκε. Είχε βγει βέβαια σε προληπτική καραντίνα.Μεσολάβησαν δηλαδή σχεδόν δύο πολύτιμες  μέρες από την ημέρα και ώρα  λήψης του μοριακούtest μέχρι την επιβεβαίωση της θετικότητας του.Μέλος της οικογένειάς της που ήταν άμεση επαφή  βγήκε σε καραντίνα δύο  μέρες μετά και αφού  τις δύο προηγούμενες μέρες εργάζονταν σε ευαίσθητο τομέα.  Ας μας απαντήσουν «Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική – κρατική ευθύνη αποτελεί η διαχείριση αυτήσύμφωνα και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ?

«Ατομική ευθύνη» σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα ή κρατική – κυβερνητική επιλογή και «κόστος» που δεν επιτάσσουν ξενοδοχεία για τη  διαμονή και  απομόνωση των κρουσμάτων και των άμεσων επαφών τους, με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων (φαγητό κτλ) για την αποφυγή ενδοοικογενειακής μετάδοσης του ιού και ταυτόχρονη  παρακολούθησή τους?Εκτός κι αν νομίζουν ότι ζούμε σε βίλες με εκατοντάδες τετραγωνικά και διαφορετικά δωμάτια όπου μπορούμε να απομονωθούμε !!!

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική επιλογή που ακόμη και τώρα δεν κάνουν μαζικά test στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε μην γίνουν φορείς υπερμετάδοσης του ιού!

«Ατομική ευθύνη» ή κυβερνητική ευθύνη αποτελεί το γεγονός  ότι ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και διαστρωματωμένος  έλεγχος του πληθυσμού, με στοχευμένα, μαζικά και όχι τυφλά testεκεί που αναπτύσσονται «φωλιές» κρουσμάτων για  να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού  ώστε να μην τρέχουμε πίσω του.

Μήπως όλα αυτά τα μέτρα αποτελούν ανεπίτρεπτο «κόστος» για το κράτος και την κυβέρνηση  που το βλέμμα τους είναι στραμμένο πως θα φορτωθεί η εξελισσόμενη οικονομική κρίση,που σημάδια της προϋπήρχαν από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και που η πανδημία την έφερε πιο κοντά,στους εργαζόμενους και το λαό !!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εχθρός είναι ορατός και η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί και αλλιώς αλλά αυτό  θέλει αγώνα ενάντια στις πολιτικές επιλογές  της εμπορευματοποίησης , της ιδιωτικοποίησης και των ΣΔΙΤ στη δημόσια Υγεία. Θέλει αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας όλων αυτών που παράγουν τον αμύθητο πλούτο που συσσωρεύεται σε όλο και πιο λίγα χέρια.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν μαζί μας για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας μας στηρίζοντας τα αιτήματα και των αγώνα των υγειονομικών, που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή παρά τις απαγορεύσεις, τις πειθαρχικές διώξεις και τη καταστολή.

Το ΔΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aπάντηση Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Π.Σ.Ε από το 2011 : “Είμαστε μαζί σας για την κατάργηση της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες”

Προσθέστε στις υπογραφές και δικά μας ονόματα Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κοινοβουλευτική Ομάδα Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2012 Προς την                Πανελλήνια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights