Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουνίου 2023

Συνάντηση των Βουλευτών Ιονίων Νήσων της ΝΔ με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτηγια το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς και τους δασικούς χάρτες στα Επτάνησα

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου συναντήσαμε τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών και, κυρίως, το ιδιοκτησιακό Καθεστώς των δασικών εκτάσεων, ένα ζήτημα που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στο δημόσιο διάλογο στα νησιά του Ιονίου.

Αναφερθήκαμε στα σφάλματα που καταγράφονται στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα οποία προκαλούν διοικητικά και οικονομικά βάρη στους πολίτες.

Συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για μια διαδικασίαπου, παρά τα προβλήματά της, πρέπει να ολοκληρωθεί σε συνδυασμό με το κτηματολόγιο. Μόνο έτσι μπορούν να εξαλειφθούν τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ασάφεια στο καθεστώς των χρήσεων γης στην Ελλάδα.

Σχετικά με το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά, εξηγήσαμε στον κ. Υπουργό ότι η νομοθετική ρύθμισή του σε αυτήν τη συγκυρία θα μειώσει κατά πολύ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, μέχρι την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.

Ο κ. Υπουργόςσυμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα, για όλα τα σημεία της επικράτειας που επηρεάζονται (Ιόνια Νησιά, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα  κ.λπ.).

Για το λόγο αυτό παραδώσαμε στον κ. Υπουργό επεξεργασμένη νομοθετική πρόταση, σε δυο εκδοχές της, που εναρμονίζει τη διοικητική διαδικασία με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων.

Διαβεβαιώνουμε όλους τους φορείς και τους πολίτες των νησιών του Ιονίου, ότι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια το θέμα να λυθεί με τρόπο οριστικό και θετικό για τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει κομματικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές και απασχολεί το σύνολο των πολιτών στους 4 νομούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρόθεσή μας είναι να επιδιώξουμε τη στήριξη των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων των νησιών μας στην παρέμβασή μας αυτή.

Με δεδομένο οτι η Κυβέρνηση διέπεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα και αντιλαμβάνεται την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων που έχουνσυσσωρευθεί εδώ και δεκαετίες, είμαστε αισιόδοξοι για την θετική έκβαση του ζητήματος.

Διονύσιος Ακτύπης – Βουλευτής Ζακύνθου

Στέφανος Γκίκας – Βουλευτής Κέρκυρας

Αθανάσιος Καββαδάς – Βουλευτής Λευκάδας

Παναγής Καππάτος – Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 16:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights