Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιανουαρίου 2023

“Χρυσά” πληρώνουμε τ΄ αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο

Πιο ακριβά τα αντιδραστήρια από τα εμβόλια για covid 19! 

Το πρόβλημα της μη λειτουργίας του μοριακού αναλυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ανέδειξε ένα σοβαρό θέμα με το κόστος των απαραίτητων αντιδραστηρίων για την λειτουργία του.

Σε καθημερινή βάση πλεόν, έπειτα κι από την εξέλιξη της πανδημίας στην Λευκάδα , το Γενικό Νοσοκομείο  παίρνει περίπου  40 δείγματα  αιμοληψίας και τα αποστέλλει στα Γιάννενα για έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το κόστος για κάθε αντιδραστήριο για καθένα από αυτά ανέρχεται στο ποσό των 43 ευρώ, την στιγμή που  ο εμβόλιο της AstraZeneca στοιχίζει 1.78 ευρώ, της Johnson & Johnson 6.95 ευρώ, της Sanofi-GSK 7.56 ευρώ, της Curevac 10 ευρώ, της BionTech/Pfizer 12 ευρώ και της Moderna 14.70.

Σύμφωνα με την δωρεά του Επιμελητηρίου Λευκάδας  48 αντιδραστηρίων προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας , το ύψος της δαπάνης ανέρχονταν στο ποσό των 2064 ευρώ , το οποίο διαιρούμενο μας δίνει το αποτέλεσμα των 43 ευρώ ανά αντιδραστήριο!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πλήγμα για το Ιόνιο η κατάργηση του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το νησί της Ζακύνθου, αλλά και τα Ιόνια γενικότερα, έχουν πλούσια  πολιτισμική κληρονομιά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του τμήματος  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights