Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2022

“Χρυσά” πληρώνουμε τ΄ αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο

Πιο ακριβά τα αντιδραστήρια από τα εμβόλια για covid 19! 

Το πρόβλημα της μη λειτουργίας του μοριακού αναλυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ανέδειξε ένα σοβαρό θέμα με το κόστος των απαραίτητων αντιδραστηρίων για την λειτουργία του.

Σε καθημερινή βάση πλεόν, έπειτα κι από την εξέλιξη της πανδημίας στην Λευκάδα , το Γενικό Νοσοκομείο  παίρνει περίπου  40 δείγματα  αιμοληψίας και τα αποστέλλει στα Γιάννενα για έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το κόστος για κάθε αντιδραστήριο για καθένα από αυτά ανέρχεται στο ποσό των 43 ευρώ, την στιγμή που  ο εμβόλιο της AstraZeneca στοιχίζει 1.78 ευρώ, της Johnson & Johnson 6.95 ευρώ, της Sanofi-GSK 7.56 ευρώ, της Curevac 10 ευρώ, της BionTech/Pfizer 12 ευρώ και της Moderna 14.70.

Σύμφωνα με την δωρεά του Επιμελητηρίου Λευκάδας  48 αντιδραστηρίων προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας , το ύψος της δαπάνης ανέρχονταν στο ποσό των 2064 ευρώ , το οποίο διαιρούμενο μας δίνει το αποτέλεσμα των 43 ευρώ ανά αντιδραστήριο!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης σε δύο τμήματα εμβαδού 7.174,18 τ.μ. και 4.585,23 τ.μ. στη θέση «Άι Γιάννης» ή «Γλυκοαμυγδαλιά» του Δήμου Μεγανησίου»

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κηρύχθηκε ως αναδασωτέα την έκταση σε δύο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *