Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τον δήμαρχο Μεγανησίου

Τον κατηγορούν ότι στερεί τη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών και των καθηγητών στον σχολικό χώρο.Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λευκάδας αποδοκιμάζει την απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου Μεγανησίου, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλείσει το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μεγανησίου – για το δήμο Μεγανησίου δεν ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν στη Λευκάδα- επειδή οι εκπαιδευτικοί έρχονται από «ΚΟΚΚΙΝΗ COVID-19» ΠΕΡΙΟΧΗ (ΛΕΥΚΑΔΑ).

Ο κ. Δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει, ότι οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν και οι διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να κλείσει μια σχολική μονάδα καθορίζονται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο καθένας να απαιτεί το κλείσιμο ενός σχολείου.

Θυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο ότι οι εκπαιδευτικοί του ΓΛΤ Μεγανησίου καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας τόσο κατά τη μετάβασή τους στο σχολείο όσο και μέσα σε αυτό. Tα μέτρα φυσικά τηρούνται και από τους μαθητές.

Από χθες ο κ. Δήμαρχος επικοινωνεί με στελέχη της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και αιρετούς αυτοδιοικητικούς για να πετύχει τον στόχο του. Από τη στιγμή που δεν βρήκε ανταπόκριση και δίχως να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς ή τους προϊσταμένους τους αποφασίζει – και αναρτά σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης – τη διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων, συνεπώς και του σχολείου . Με αυτή την απόφαση βάλλει ευθέως κατά του Δημόσιου σχολείου καθώς στερεί τη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών και των καθηγητών στον σχολικό χώρο.

Η απόφαση αυτή είναι ρατσιστική και στιγματίζει τους καθηγητές και μόνο αυτούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του στο Μεγανήσι.

Προκαλεί όμως πολλά ερωτηματικά τα οποία τα αφήνουμε για προβληματισμό. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, οικοδομικές δραστηριότητες, προμηθευτές, από διάφορες περιοχές, πολίτες του Μεγανησίου κλπ, που καθημερινά πηγαινοέρχονται με το καράβι στο Μεγανήσι δεν αποτελούν πρόβλημα για την επιβάρυνση της υγειονομικά πράσινης περιοχής; Μόνο οι εκπαιδευτικοί αποτελούν πρόβλημα;

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λ.Τ Μεγανησίου στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας δίνουν τη δική τους μάχη για την απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης και μόρφωσης των μαθητών του σχολείου τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας. Ενέργειες σαν και αυτή του κ. Δημάρχου προσβάλλουν το έργο τους, προσβάλλουν το ίδιο το Δημόσιο σχολείο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απάντηση εθελοντικής ομάδας σε ερώτηση Κυρίου Ζαβιτσάνου στον αντιδήμαρχο Κύριο Κονιδάρη για τη λειτουργία της εθελοντικής ομάδας

Με αφορμή την ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθη Ζαβιτσάνου στον αντιδήμαρχο Θανάση Κονιδάρη για το αν η εθελοντική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights