Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Μετωπική Δράση Λευκάδας: “Αργήσατε να πάρετε μέτρα. Η Λευκάδα πληρώνει σήμερα τους ανευθυνοϋπεύθυνους”

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί  ανάστατος το φούντωμα των κρουσμάτων σε όλους τους χώρους στην κοινότητα:. Σχολεία, ΚΤΕΛ πόλη και Χωριά.

Γίναμε η Περιφερειακή Ενότητα με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία κατοίκων σε όλη τη χώρα μέσα σε λίγες μέρες.

Οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες μετά από απόλυτη σιωπή ημερών  έσπασαν τη σιωπή τους με δελτία τύπου, άλλος ότι δεν είναι υπεύθυνος για τα σχολεία και άλλος ότι ανέβηκε στην Αθήνα !!!!!

Ο χειρότερος σύμβουλος δεν είναι η παραφιλολογία, η έλλειψη καθημερινής αναλυτικής ενημέρωσης και υγειονομικών μέτρων από τις τοπικές αρχές.

Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πειθαρχίας ,αλλά η απουσία των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και η άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Ο Δήμος Λευκάδας στον οποίον ανήκουν όλα τα σχολεία οφείλει να ενημερώνεται και να ενημερώνει. Να απαιτεί πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να απαιτεί αραίωση των μαθητών στα σχολεία και λήψη μέτρων γι αυτό. Να καταγγείλει το συνωστισμό που δημιουργείται με βάση την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Να πραγματοποιεί μαζικά καθημερινά τεστ σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί πριν ένα μήνα.

Να πραγματοποιεί καθημερινές μετρήσεις και να δίνει δελτία τύπου για το ιϊκό φορτίο στα λύματα στους βιολογικούς Λευκάδας, Νυδριού και Βασιλικής ώστε να παίρνονται εγκαίρως μέτρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων θα έπρεπε να απαιτεί δημοσίως από την Κυβέρνηση:

Να ανοίξει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο και με τα έξι κρεβάτια με άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, αναισθησιολόγων και πνευμονολόγων.

Να ενισχυθεί άμεσα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Να γίνεται πλήρης ιχνηλάτηση και απομόνωση των φορέων.

Να πραγματοποιηθεί μαζικός εμβολισμός στους εκπαιδευτικούς σε όλα τα Σχολεία. 

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε χώρους συνάθροισης ώστε να μην γίνονται χώροι συνωστισμού εκκλησίες (π.χ. λειτουργία στη Φανερωμένη με 65 άτομα παρόντα αντί για 10) ,τράπεζες, σουπερμάρκετ, ΚΤΕΛ, κ.λ.π.

Να  τηρούνται τα μέτρα εμβολιασμού με βάση το πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών χωρίς εξαιρέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις των εμβολίων που έρχονται στη Λευκάδα.

Να εντάσσονται στις λίστες εμβολιασμού ως αναπληρωματικοί οι ευπαθείς ομάδες(π.χ. νεφροπαθείς) καθώς και ηλικιωμένοι που λόγω ανεπάρκειας εμβολίων ενώ είναι η σειρά τους και πρέπει να εμβολιαστούν δεν τους δίνονται ραντεβού.

Δεν είναι καιρός για στοιχήματα, ούτε για βόλτες στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 26-2-21

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στη Λευκάδα ο Αλέκος Δεσύλλας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (Κίνηση Επτανησίων Πολιτών)

Πολυήμερη περιοδεία ξεκινά την προσεχή Τετάρτη 30/4/2014 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Αλέκος Δεσύλλας στα Νησιά Ζάκυνθος-Κεφαλονιά-Λευκάδα. Συγκεκριμένα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights