Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου παραπλανήθηκε για το Κάστρο – η απόφαση παραποιήθηκε…

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
στον Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας
κ. Σπυρίδωνα Καρβούνη

κ. Πρόεδρε,

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης/2/2021 για το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου, αναδείχθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα και δημιουργήθηκαν ερωτήματα που αφορούν μια σειρά ενεργειών της Διοίκησης και τα οποία επειδή έμειναν αναπάντητα τα  θέτουμε ξανά υπ’ όψιν σας.

Το πλέον σοβαρό ζήτημα που προέκυψε, έχει να κάνει με την αριθμ. 31/2-2-2018 απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την κατακύρωση στην «ΠΑΠΠΑΣ OIL Α.Ε.»  που ολοκληρώθηκε στη δική μας θητεία και η οποία στους όρους της αναφέρει :

«…Οι εργασίες επισκευής και ενίσχυσης των κτιρίων θα εκτελεστούν σύμφωνα με την «Στατική Μελέτη αποκατάστασης τουριστικού περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων στην ειδική θέση “Πλαζ Κάστρο” Λευκάδας», που εγκρίθηκε από το Δ.Λ.Τ.Λ. με την αριθμ. 17/2016 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου….».

Αντίθετα η αριθμ. 10/21-2-2020 απόφαση της νέας Διοίκησης του Δ.Λ.Τ. για την κατακύρωση στην «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» στους όρους της αναφέρει:

«…Οι εργασίες επισκευής και ενίσχυσης των κτιρίων θα εκτελεστούν σύμφωνα με την «Στατική Μελέτη αποκατάστασης τουριστικού περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων στην ειδική θέση “Πλαζ Κάστρο” Λευκάδας», που εγκρίθηκε από το Δ.Λ.Τ.Λ. με την αριθμ. 17/2016 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή από νέα στατική μελέτη αποκατάστασης του περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων που θα συνταχθεί με μέριμνα και έξοδα του παραχωρησιούχου και θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας και του Δ.Λ.Τ.Λ….»

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση της 21ης/2/2020, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ. ενέκρινε την νέα παραχώρηση στην «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», δεν κάνατε καμία αναφορά ώστε να προστεθεί στην απόφαση παραχώρησης η δυνατότητα του ενδιαφερομένου να συντάξει νέα μελέτη.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τα χειρόγραφα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης, τα οποία αναζητήσαμε και λάβαμε, αλλά και από το γεγονός ότι δεν στείλατε καμιά γραπτή εισήγηση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως οφείλατε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ. παραπλανήθηκε κατά τη λήψη της απόφασης παραχώρησης, αφού δεν το ενημερώσατε γι’ αυτήν την προσθήκη και γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι η απόφαση παραποιήθηκε

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, εκτός των άλλων, η πράξη παραχώρησης να καθίσταται παράνομη επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι της Διακήρυξης.

Προφανώς όλα αυτά ήταν σε γνώση του κ. Δημάρχου, πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης/2/2021, στο οποίο η Παράταξη μας τα κατήγγειλε. 

Και το λέμε αυτό, επειδή ο ίδιος ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ., έχει αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ασχολείται προσωπικά με το θέμα, συναντήθηκε με τους επενδυτές, κ.λπ.. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί ο κ. Δήμαρχος επέτρεψε να συμβούν ; 

κ. Πρόεδρε.

Όσες προτάσεις καταθέσαμε τις αρνηθήκατε αλλά: 

Δεν αντιληφθήκατε ότι επιχειρήθηκε η αλλαγή της χρήσης των λουτρικών εγκαταστάσεων (μετατροπή σε ξενοδοχειακές);  Κάτι που ρητά απαγορεύεται από τους όρους της Διακήρυξης και της παραχώρησης της χρήσης.

Δεν αντιληφθήκατε ότι σύμφωνα με το Πρακτικό του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, επιχειρούνται επιπλέον (σε τ.μ.) κατασκευαστικές παρεμβάσεις;  Κάτι που επίσης ρητά απαγορεύεται από τους όρους της Διακήρυξης και της παραχώρησης της χρήσης.

Το μόνο που πράξατε ήταν να «πανηγυρίζετε» από κοινού με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Σολδάτο για την δήθεν τεράστια επιτυχία, να επιτρέψει ο ενδιαφερόμενος διάβαση πλάτους 3 μέτρων για την πρόσβαση στην παραλία κι ενώ η ελεύθερη πρόσβαση διασφαλίζεται από τους όρους της παραχώρησης (σημείο 27 πράξης παραχώρησης).                

Οι πολίτες της Λευκάδας δεν έχουν ανάγκη από «καθρεφτάκια» κ. Πρόεδρε! 

Τίποτα λοιπόν δεν αποδεχθήκατε!  Προφανώς δικαίωμά σας!

Αναφαίρετο όμως και δικό μας δικαίωμα είναι, να σας ζητήσουμε να ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για όσα καταγγέλλουμε στην επιστολή μας και συνέβησαν πριν και μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της 21ης/2/2020.

Με βάση τις εξηγήσεις σας, θα καθορίσουμε και τη δική μας στάση!

                                                                     Λευκάδα, 16/2/2021

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“ΝΑΙ” από την ΕΛΜΕ Λευκάδας στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλ.-FAX: 26450-24715 Email:elme.lefkadas@gmail.cοm Λευκάδα 15-5-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights