Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Update:Παρέμβαση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στον ΕΟΔΥ

17:00 -Δεν φεύγει το κλιμάκιο εμβολιασμών εάν δεν εμβολιαστούν όλοι όσοι δήλωσαν ότι το επιθυμούν

Με χειρόγραφη λίστα εμβολιάζονται όλοι όσοι έχουν πρόβλημα ταυτοποίησης στο σύστημα, κατόπιν οδηγιών από το κέντρο εμβολιασμών του ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Κι όχι μόνο , η οδηγία που δόθηκε ήταν να εξαντληθούν όχι μόνο τα 450 εμβόλια , αλλά κι επιπλέον 75 που κατέφθασαν στο νησί με το μεσημεριανό δρομολόγιο για να καλύψουν και την ζήτηση της τελευταίας στιγμής.

12:01μμ :Εμπλοκή στην ομαλή διεξαγωγή του εμβολιασμού στο Μεγανήσι

Πάνω από 60 μόνιμοι κάτοικοι είναι “εξαφανισμένοι” για το σύστημα  και δεν μπορούν να εμβολιαστούν

Πρόκειται για δημότες μόνιμους κάτοικους Μεγανησίου, υπαρκτά ΑΜΚΑ, που για διαφορετικούς  λόγους  “τυπολατρείας” δεν επιτρέπει το σύστημα να εμβολιαστούν, παρότι δήλωσαν ότι το επιθυμούν  και καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου.

Όπως ήταν φυσικό, ενημερώθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας , αλλά και ο Βουλευτής για το ζήτημα που έχει ανακύψει. Αυτοί ενημέρωσαν τον ταξίαρχο  υγειονομικό διευθυντή  της 6ης ΥΠΕ  και υποσχέθηκαν  ότι θια λυθεί το ζήτημα με χειρόγραφη λίστα όλων όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ποσοστό πάνω από 15% του γενικού πληθυσμού που δικαιούται την παροχή εμβολιασμού και που ανοίγουν  “υγειονομική τρύπα”  στο αραγές μέτωπο ανοσίας που επιθυμεί το νησί.

Το ζήτημα απαιτεί  άμεση αντιμετώπιση , αφού σήμερα είναι η δεύτερη και τελευταία ημέρα των εμβολιασμών, και επιπροσθέτως είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσουν απ΄ότι φαίνεται τα συνεργεία των εμβολισμών του Νοσοκομείου Λευκάδας και στον Κάλαμο και τον Καστό τις επόμενες ημέρες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από τον δήμο Λευκάδας σε Λευκαδίτες και Μεγανησιώτες ανέργους για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην ΤΟΠΕΚΟ Λευκάδας

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» υλοποιεί την Πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας» στο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.