Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Ξεκινούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί στο Μεγανήσι

Έχουμε νεώτερα για τους εμβολιασμούς στο Μεγανήσι, μιας και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον κο δήμαρχο όσο και με το Νοσοκομείο Λευκάδας. Σχεδόν όλα όσα γράψαμε στο χτεσινό μας άρθρο ήταν σωστά, ακόμα και οι υποθέσεις μας. Σήμερα μάθαμε περισσότερα και διευκρινίσαμε κάποια επιπλέον στοιχεία. Ας τα δούμε, ακριβώς πάνω σε μερικές από τις ερωτήσεις που θέσαμε και χθες:

1. Πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός στο Μεγανήσι;

Υπήρχε σκέψη ακόμα και για την Δευτέρα, αλλά μάλλον όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει την Τρίτη που μας έρχεται. Θα κρατήσει 2 ή 3 μέρες, αν όλα πάνε καλά.

2. Από που θα έρθει το κλιμάκιο και πόσα άτομα θα αριθμεί; Θα μένει στο νησί;

Το κλιμάκιο θα είναι τελικά από το Νοσοκομείο Λευκάδας. Θα απαρτίζεται μάλλον από 2 γιατρούς και 3 ή 4 νοσηλευτές/ -τριες. Μαζί με τους δικούς μας γιατρούς θα αποτελέσουν 2 εμβολιαστικά γκρουπ στις 2 αίθουσες του ιατρείου. Εξωτερικά του κτιρίου, βοηθούντος και του καιρού θα γίνεται η διαλογή και προώθηση των πολιτών, ενδεχομένως από υπαλλήλους του δήμου, ώστε να έχουμε μια ομαλή ροή.

4. Ο εμβολιασμός θα γίνεται ολοήμερος ή μόνο μέχρι το μεσημέρι;

Ολοήμερος, θα δουλέψουν φουλ 12ωρο οι άνθρωποι, καθώς μας είπαν. Ελπίζουν να τα καταφέρουν να τελειώσουν σε 2 μόλις μέρες, αλλά είναι πολύ-πολύ δύσκολο, λογικά θα χρειαστεί και τρίτη μέρα, αν όχι και τέταρτη, ανάλογα με τον ρυθμό εμβολιασμού που θα επιτευχθεί (πχ ένας νορμάλ ρυθμός είναι κάπου 10 εμβολιασμοί /ώρα ή 120 το 12ωρο υπό καλές συνθήκες). Μάλλον θα πάμε σε 3η μέρα, αν και αυτό θα πιέσει το κλιμάκιο που έχει πάντα να κάνει εμβολιασμούς και στο Νοσοκομείο.

5. Θα εμβολιαστούν κανονικά και όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για την Λευκάδα;

Τελικά από το πρωί ακυρώνουμε τα ραντεβού όσων έχουν βγάλει για την Λευκάδα, αφού αυτοί βέβαια καταγραφούν στο Μεγανήσι, στον Δήμο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει ως έχει το ραντεβού του για το Νοσοκομείο, αλλά για να εμβολιαστεί στο νησί δεν πρέπει να φαίνεται άλλο ραντεβού στο σύστημα.

7.Τι θα γίνει με τους κατάκοιτους και κλινήρεις;

Αποκλείεται γιατροί και εμβόλια να φύγουν από το εμβολιαστικό κέντρο στο Κατωμέρι, αυτό μας εξήγησαν από το Νοσοκομείο. Οπότε μόνο με μετακίνηση εκεί μπορεί κανείς να εμβολιαστεί. Ενημερώσαμε τον δήμαρχο ώστε να έχει κατά νου του να ενεργοποιήσει ανθρώπους και ασθενοφόρο, για την τυχούσα μεταφορά τέτοιων περιπτώσεων.

9.Τι θα γίνει με μόνιμους κατοίκους που δεν είναι Έλληνες (πχ οικονομικοί μετανάστες ή ιδιοκτήτες βιλλών κτλ);

Τελικά θα μπορούν και αυτοί να εμβολιαστούν, όπως ενημερωθήκαμε επισήμως από τον δήμαρχο, αρκεί να έχουν καταγραφεί με τον αριθμό διαβατηρίου τους και τον τόπο καταγωγής τους, ακόμα δηλαδή και αν δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.Έ

πηγή : meganisitimes.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights