Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Δύο ζητήματα που εντοπίσαμε στα “ψιλά” γράμματα της ένταξης της μονάδας κομποστοποίησης στο ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με την περιγραφή της πράξης

Το έργο αφορά σε Μονάδα Κομποστοποίησης στον υπό αποκατάσταση ΧΥΤΑ στη θέση «Σκίζα» του Δήμου Μεγανησίου.

Το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ βρίσκεται βαλτωμένο από το 2015!

΄Ενα δεύτερο  ζήτημα που μας γέννησε πολλά ερωτηματικά είναι η αναφορά σε δεξαμενή επεξεργασίας λυμάτων   στο Σπαρτοχώρι!!! Παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα:

“Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα διαστρωθεί με τσιμέντο με τις κατάλληλες κλίσεις ώστε να προστατεύεται το υπέδαφος και τα επιφανειακά ύδατα και να επιτρέπει την κίνηση των ομβρίων και επιφανειακών υδάτων και στραγγισμάτων του χώρου σε αγωγό συλλογής ομβρίων που θα τα οδηγεί μέσω φρεατίων στη δεξαμενή συγκέντρωσης στραγγισμάτων στα νότια του χώρου και μεταφορά τους στην πλησιέστερη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Σπαρτοχώρι).”

‘Οσο και εάν ψάξαμε , δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ταυτίσουμε την αναφορά, παρά μόνο με μία περίπτωση πρόθεσης δημιουργίας  ΕΕΛ από την προηγούμενη δημοτική αρχή , μία πρόταση  που ξεσήκωσε τότε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα στην συνολική πρόταση που περιλάμβανε και το Κατωμέρι, είχε ηγηθεί των διαμαρτυρομένων ο σημερινός δήμαρχος.

Μένει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή να διευκρινίσει τα δύο αυτά ζητήματα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σημαντική ενημέρωση: Οριστικοποιήθηκαν οι Π.Ο.Α Καστού, Καλάμου, Λευκάδας και Μεγανησίου

Οδεύουν προς καταγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Σε περιπέτειες μπαίνουν  όσοι χαρακτηρίστηκε το κτήμα τους παλαιός  αιγιαλός και δεν υποβάλλουν ένσταση έγκαιρα Στην […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights