Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2023

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μονάδα κομποστοποίησης απορριμμάτων για το Μεγανήσι

Ευρωπαϊκών προδιαγραφών η μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης., ένα έργο που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ

.Η Πράξη αποτελείται από 6 υποέργα:

.ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Κατασκευή μίας (1) Μονάδας Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων δυναμικότητας 700 t/έτος περίπου για την εξυπηρέτηση του Δήμου Μεγανησίου προς παραγωγή υψηλής ποιότητας compost.

.
Το έργο αφορά σε Μονάδα Κομποστοποίησης στον υπό αποκατάσταση ΧΥΤΑ στη θέση «Σκίζα» του Δήμου Μεγανησίου. Θα εξυπηρετεί τον Δήμο Μεγανησίου, με πληθυσμό 1.040 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011). Θα δέχεται περί τους 500 τόνους/έτος βιοαπόβλητα καφέ κάδου προδιαλεγμένων στην πηγή και θα περιλαμβάνει 1 τούνελ κομποστοποίησης και πλατεία ωρίμανσης. Θα παράγεται περί τους 350 τόνους/έτος compost, το οποίο θα χρησιμοποιείται για εργασίες αναδάσωσης, και το οποίο θα έχει επαρκώς σταθεροποιηθεί στον χώρο ωρίμανσης για 6 εβδομάδες. Εντός του διαθέσιμου χώρου θα υπάρχουν:  – Χώρος προσέγγισης / ελιγμού και εκφόρτωσης των απορριμματοφόρων.
.
– 1 τούνελ, πλυντρίδα και βιόφιλτρο για την απόσμηση του τούνελ. Στο τούνελ θα γίνεται συγκομποστοποίηση των υλικών καφέ κάδων και των κλαδεμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως υλικό πλήρωσης – διογκωτικό στο προς κομποστοποίηση υλικό. Το composting tunnel θα περιλαμβάνει, επίσης, σύστημα αερισμού και απομάκρυνσης στραγγισμάτων.
.
– Πλησίον του composting tunnel θα βρίσκεται χώρος εκφόρτωσης και ομογενοποίησης υλικών καφέ κάδου και τεμαχιστής κλαδεμάτων.
.
– Χώρος 2ης φάσης κομποστοποίησης (ωρίμανσης). Ο χώρος διαμορφώνεται σε στεγασμένη πλατεία παραπλεύρως του composting tunnel. Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα διαστρωθεί με τσιμέντο με τις κατάλληλες κλίσεις ώστε να προστατεύεται το υπέδαφος και τα επιφανειακά ύδατα και να επιτρέπει την κίνηση των ομβρίων και επιφανειακών υδάτων και στραγγισμάτων του χώρου σε αγωγό συλλογής ομβρίων που θα τα οδηγεί μέσω φρεατίων στη δεξαμενή συγκέντρωσης στραγγισμάτων στα νότια του χώρου και μεταφορά τους στην πλησιέστερη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Σπαρτοχώρι).
.
Στα Έργα Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη Λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης περιλαμβάνονται:
– έργα εξαερισμού, έργα απομάκρυνσης H2S και NH3 (πλυντρίδα) και έργα απόσμησης (βιόφιλτρα).
.
Η διαχείριση των διηθημάτων σε όλους τους χώρους της Μονάδας, θα γίνεται με τα ακόλουθα έργα: Φρεάτια συλλογής επιφανειακών
απορροών, Αγωγοί μεταφοράς συλλεγόμενων επιφανειακών απορροών HDPE, Φ315, στην δεξαμενή συγκέντρωσης διηθημάτων που θα κατασκευαστεί νότια του χώρου.
.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Προμήθεια ενός (1) τεμαχιστή ογκωδών,
.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Προμήθεια ενός (1) φορτηγού μεταφοράς πράσινων,
.
ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Προμήθεια σαράντα (40) καφέ κάδων,
.
ΥΠΟΕΡΓΟ 5: Δράσεις Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης Πολιτών.
.
ΥΠΟΕΡΓΟ 6: Τεχνικός Σύμβουλος Έργων.
.
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
.
7. Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/09/2021.
.
8. Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2022.
.
10. Η ανάληψη της νομικής δέσμευσης του πρώτου κύριου υποέργου πραγματοποιείται έως 01/09/2021.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αλέκος Δάγλας. Σε μια ακόμη νίκη οδήγησε ο Μεγανησιώτης ομοσπονδιακός προπονητής την Εθνική Μπάσκετ Γυναικών. Ελλάδα – Λετονία 63-49

Επιβλήθηκαν της Λετονίας, αλλά χρειάζονται νίκη και με Ιταλία – Η εθνική γυναικών επικράτησε 63-49 της Λετονίας στο κλειστό του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights