Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιουνίου 2021

Με επίσημη άδεια και η αλίευση αχινών

Μετά τις άδειες για πηγάδια και άδειες για αχινούς

 

 

Τώρα ζητώ συγνώμη από όλους εκείνους που αρχίζουν κάπως έτσι , –μα ξέρετε  ο αχινός είναι προστατευόμενο είδος και το περιβάλλον αυτό και το περιβάλλον εκείνο.

Ξέρετε τι λέω εγώ, αυτοί που έκαναν αυτή την νομοθεσία δεν δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον που κατακρεουργείται  καθημερινά από την καπιταλιστική( ναι μην έχετε αλλεργία, ξεπεράστε την δεν κινδυνεύει ο κόσμος σήμερα από τέτοιες κορώνες) ανάπτυξη.

θα ήθελα να  απευθυνθώ σε εκείνα τα αρχικά μυαλά που παρήγαγαν αυτή την ιδέα (την άδεια για αχινούς)  ότι χαραμίζονται , αυτοί θα έπρεπε να δούλευαν για την ΝΑSA.

Eπίσης να τους υποδείξω και νέο “πεδίο δόξης λαμπρόν” γιατί ως γνωστόν οι παππούδες μας εκτός από αχινούς μάζευαν και τις πεταλίδες*! Και εις ανώτερα λοιπόν, μιά άδεια περισυλλογής πεταλίδων!

*Πετάλες ή Πεταλίδες ή Παταλίδες: Οι πεταλίδες προσκολλώνται στους βράχους, όπως τα μύδια και τα στρείδια, και για να προστατεύονται από την ξηρασία στη διάρκεια της αμπώτιδας προσαρμόζουν καλά το όστρακό τους στα βράχια, σκάβοντας ένα μικρό κοίλωμα. Όταν γίνεται πλημμυρίδα, μετακινούνται έρποντας και μετά επιστρέφουν στη θέση τους. 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εάν θέλει κανείς να προστατέψει το είδος, απαγορεύει τη εμπορική του συναλλαγή

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην περιοχή του κεντρικού Ιονίου θα βρεθεί το σκάφος Ναυτίλος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετική άδεια έρευνας για τη διερεύνηση της ηχητικής επικοινωνίας της μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *