Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Πρώτη συνέντευξη του δημάρχου για το 2021.Όλα “Καλός βαίνουν” στην Λευκάδα…

Μονόλογος προεκλογικού χαρακτήρα  με πολλά στοιχεία αυταρέσκειας, τοπικισμού και φιλοφρονήσεων προς τους  υποστηρικτές της δημοτικής αρχής  στην ραδιοφωνική συνέντευξη στο prisma 91,6

Η συνέντευξη ξεκίνησε όπως ήταν φυσικό με την καλή πορεία της πανδημίας στην Λευκάδα που εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάστηκε κι ως επιτυχία της καλής αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή. Εμείς λέμε ευτυχώς που μας βοήθησε και η τύχη μας διότι εάν  πράγματι είχαμε ν αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ζήτημα αμέσως θα φαίνονταν οι ελλείψεις τόσο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όσο και σε επίπεδο ΜΕΘ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ,  ο δήμαρχος Λευκάδας δεν παρέλειψε να δηλώσει τις ευχαριστίες τόσο στον επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία”, όσο και στον βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά , αφού ως γνωστόν χωρίς την στήριξή τους  δεν θα μπορούσε να διοικήσει και να παρουσιάσει έργο.

Αναφερόμενος στην κριτική που κι εμείς κάναμε παρουσίασε μία σειρά έργων που θα εκτελεστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, η πλειονότητα αυτών προέρχονται από δρομολογήσεις έργων από προηγούμενες δημοτικές αρχές όπως λχ το Θέατρο Λευκάδας, η διαμόρφωση της εισόδου της πόλης, διαμόρφωση του  πνευματικού κέντρου σφακιωτών κ ά.

Αναφορά έκανε και στο Αγκυροβόλιο της Βασιλικής , λέγοντας ότι σύντομα θα το ξεμπλοκάρει, χωρίς όμως να μας εξηγεί προς τί τότε η παράταση στην παράδοση του έργου έως το 2023, είπε για την ένταξη του Αβλέμονα ,όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου στην καθυστέρηση του έργου για το μικρό ιχθυοτροφείο.

Θεωρεί το πρόβλημα των σκουπιδιών λυμμένο, δεν αναφέρθηκε στα πράσινα σημεία και την ανακύκλωση. Λυμένο βέβαια ,όπως παντού, από την κεντρική εξουσία με μία προσωρινή-μεταβατική λύση.

Επίσης δεν ακούσαμε κάτι για το περίφημο καταφύγιο αδέσποτων , για την λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου, περιορίστηκε η συζήτηση στα  αδέσποτα στην ορεινή Λευκάδα.

Στην συζήτηση για την ύδρευση , ο δήμαρχος προετοίμασε τους Λευκαδίτες για ακόμα ένα δύσκολο Καλοκαίρι, αφού θαύματα δεν γίνονται, έβγαλε και είδηση ότι επαναφέρει το έργο της τηλεμετρίας από το μακρινό 2013, ένα εργο που και ο βουλευτής Λευκάδας είχε υποστηρίξει τότε στο δημοτικό συμβούλιο. Εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε την κακή λειτουργία του βιολογικού Λευκάδας και την ανάγκη να μεταφερθεί η απορροή του αγωγού στην ανοικτή θάλασσα κι όχι στην Λυγιά  που εκβάλλει σήμερα. Πρόβλημα βέβαια είναι και η λειτουργία του βιολογικού του Νυδριού , ωστόσο κι εδώ φαίνεται πως δεν σηκώνεται για την ώρα αντιπολιτευτικός λόγος.

Δεν ακούσαμε λοιπόν κάτι καινούργιο, άλλωστε όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχος Λευκάδας , στην διοίκηση του δήμου υπάρχει συνέχεια…. Πολλές από τις εντάξεις των έργων αφορούν συνέχεια του δήμου Λευκάδας  επί Καλλικράτη, τότε δηλαδή που η Λευκάδα ήταν ένας  από τους πέντε : α. Απολλώνιων β. Ελλομένου γ. Καρυάς δ.   Σφακιωτών και τις κοινότητες α. Κάλαμου β. Καστού.

Έτσι εξηγείται  το γεγονός ότι στην συνέντευξη δεν υπήρξε ούτε αναφορά σχετικά με τις “νησιωτικές τσόντες” του ενιαίου δήμου Λευκάδας τον Κάλαμο και τον Καστο. Ο σχεδιασμός λοιπόν και της παρούσας δημοτικής αρχής εκ προοιμίου έτσι αντιμετωπίζει την ανάπτυξη του δήμου. Η Λευκάδα, άιντε και το Νυδρί … Βάσει της  σημερινής τουριστικής ανάπτυξης  και των προνομίων των ολίγων  που απορρέουν από αυτή.

Να μην αλλάξει τίποτα, να μην ανατραπεί τίποτα, να διαιωνίζουμε  μια στρεβλή καθημερινότητα. Η Λευκάδα, το Νυδρί, τα πίσω χωριά… Καμία προσπάθεια αποκέντρωσης, περιφερειακής ανάπτυξης,  αναβάθμισης πολιτιστικής, οικονομικής ανασυγκρότησης  και  ποιότητας ζωής. Πάρε κι εσύ κεντρική εξουσία τα φιλέτα που θέλεις για τους ιδιώτες επενδυτές κι άσε σε μας να διαχειριζόμαστε και να διαιωνίζουμε την μικρή τοπική πίτα.

Βέβαια δεν έγινε καμία αναφορά για την σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοκαρνανία, που μετά την ύδρευση και τα σκουπίδια,  αποτελεί μείζον θέμα για την περιοχή, δεν έγινε αναφορά για το Λιμενικό Ταμείο ως μοχλός ανάπτυξης, δεν έγινε αναφορά για την αίθουσα του Απόλλωνα κι άλλα, κι άλλα.

Προφανώς γιατί περιμένουμε το υπουργείο , για το ποιο κομμάτι διαχειρίζεται και πως η κυβέρνηση και ποιό θα μείνει για εμάς για να κάνουμε την μικροπολιτική μας.

Επιμένουμε ότι στην  (ΠΕ)Λευκάδα λείπει όραμα , κατεύθυνση , προγραμματισμος  σχέδιο  με προοπτική 

Αυτά και θα επανέρθουμε…

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights