Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουνίου 2024

Παραχωρείται για δύο έτη το παλιό νοσοκομείο για προσωρινή στέγαση του Γηροκομείου

Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση

Ο «Οίκος Πρόνοιας Λευκάδος (Γηροκομείο) Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» αναλαμβάνει την επισκευή συντήρηση και κατασκευαστική αποκατάσταση του Ισογείου του Παλαιού Νοσοκομείου  (συντήρηση και ελαιοχρωματισμό των τοίχων του Ισογείου , επιδιόρθωση αποχετευτικού εσωτερικού δικτύου, επιδιόρθωση, επισκευή η και αντικατάσταση των ειδών υγιεινής αλλά και προσθήκη τέτοιων που να είναι κατάλληλα για την χρήση από ηλικιωμένα άτομα, επιδιόρθωση κιγκλιδωμάτων μπαλκονιών κ.ο.κ) ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει άρτια για τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, αποκλειστικά με δικές του δαπάνες.

. Αναλαμβάνει τις εργασίες και τις σχετικές δαπάνες για την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ώστε αυτοί να είναι προσβάσιμοι και λειτουργικοί για τον σκοπό της παρούσης προγραμματικής σύμβασης. Επίσης αναλαμβάνει κάθε αναγκαία εργασία και διαδικασία για την σύνδεση όλων των δικτύων (ύδρευσης ,αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, διαδικτύου κλπ.) που είναι αναγκαία για την λειτουργία του χώρου κατά τον σκοπό της παρούσης προγραμματικής σύμβασης. Όλα τα σχετικά έξοδα και τέλη (, τέλη συνδέσεων, εγγυήσεις, δημοτικά κλπ.)βαρύνουν τον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο)

Η προσωρινή  μετεστέγαση των ηλικιωμένων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αρχίσουν οι “ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ) & ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ” ενός έργου με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στον ΕΣΠΑ από τις 3/7/2019 ,δημοπρατήθηκε  στις 27/7/2020 και σύντομα με την προσωρινή μετεγκατάσταση των ηλικιωμένων θα εγκατασταθεί  η εργολήπτρια εταιρεία .

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των διαφόρων λειτουργικών προβλημάτων του συγκροτήματος του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο), με αναδιαρρύθμιση εγκαταστάσεων και σεβασμό του χαρακτήρα του παλαιότερου κτιρίου του 1969 και αντίστοιχα περισσότερες διαμορφώσεις στο νεότερο κτίριο του 1990, στοχεύοντας στη λειτουργική και ενεργειακή βελτίωση, παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση των όψεων, προκειμένου τα προαναφερόμενα κτίρια να εντάσσονται στο ιστορικό περιβάλλον της παλαιάς πόλης της Λευκάδας. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι 49 κλίνες

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights