Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Σε λειτουργία μία ΚΟΜΥ στην Λευκάδα

Το μειωμένο ενδιαφέρον έφερε  συρρίκνωση του αριθμού των ΚΟΜΥ στα Επτάνησα

Τις Ειδικές Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ νοσηλευτών) για την υποστήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο τη πρόληψης της δημόσιας υγείας λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοιού (COVID19 )») του Επιχειρησιακού Προγράμματος «μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομές 20142020» είχε προαναγγείλει ο ΕΟΔΥ από τον Ιούλιο του 2020.

Βάσει του προγραμματισμού προβλέπονταν η δημιουργία δύο και στην Λευκάδα, δύο στην Ιθάκη, μία στους Παξούς, επτά στην Κέρκυρα , πέντε στην Ζάκυνθο, πέντε στην Κεφαλλονιά, τέσσερις στην Πρέβεζα(δείτε εδώ).

Τελικά στην Λευκάδα δημιουργείται μόλις μία, χωρίς μένουν η Ιθάκη και οι Παξοί , μία η Κεφαλλονιά, έξι η Κέρκυρα, δύο  η Ζάκυνθος, δύο η Πρέβεζα.

Πρόκειται ουσιαστικά για κινητές μονάδες λήψης βιολογικού υλικού και νοσηλείας  κατ΄οίκον  για ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού, κάθε κινητή μονάδα ΚΟΜΥ αποτελείται από έναν νοσηλευτή κι έναν οδηγό με έναν ιατρό επόπτη.

 

Η διάρκεια της σύμβασης είναι τρεις μήνες με δυνατότητα παράτασης ακόμα τριών μηνών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης ΠΙΝ: Ελλιπής έως καθόλου η χρηματοδότηση έργων σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

Πληρώνουν ακριβά την μη αντιπροσώπευσή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο σημαντικό ζήτημα αντιπροσώπευσης στα Περιφερειακά Συμβούλια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *