Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2023

Εμβολιασμός και Μεγανήσι, “σφυρίζει” αδιάφορα η δημοτική αρχή

Δεν υπάρχει ως ώρας πρόβλεψη για να πραγματοποιηθεί στο νησί, δεν υπάρχει σχέδιο για τον τρόπο διευκόλυνσης και μεταφοράς των ηλικιωμένων στην Λευκάδα

Ο δήμος μπορεί να συμβάλλει μεταξύ των άλλων και στα παρακάτω:

Να διαθέσει για παράδειγμα μεταφορικά μέσα τόσο για το υγειονομικό προσωπικό (σε περίπτωση που επιτραπεί να γίνει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον), όσο και για τους πολίτες. Το προσωπικό των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Τα μεταφορικά μέσα μπορεί να εξυπηρετήσουν και για μεταφορά εμβολίων (με φορητό ψυγείο) ή άλλο υλικό εάν προκύψουν ανάγκες και εφόσον το επιτρέπουν οι προδιαγραφές.
.Να δημιουργήσει μία ομάδα  που σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις δομές του  προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, θα καταγράψουν όλους τους πολίτες που έχουν δυσκολία να μετακινηθούν.
Να φροντίσει και σε συνεργασία με τις τοπικές συγκοινωνίες και με το ασθενοφόρο – σκαφος να μεταφέρονται οι πολίτες από και προς το κέντρο  εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες καθημερινά και έξι ημέρες την εβδομάδα.
Άρα, παράλληλα με τον σχεδιασμό που θα κάνει το Υπουργεί Υγείας, ο δήμος πρέπει φροντίσει να κάνει και έναν επικουρικό σχεδιασμό και θα είναι σε ετοιμότητα να συμβάλλει άμεσα όταν του ζητηθεί.
0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights